Catz naaraa voittoja toisensa perään, mutta seuraavaksi haaste kovenee — "Aikamoinen täyskäännös on tapahtunut viiden kuuden viikon takaiseen verrattuna"

Seitsemästä viime pelistään lappeenrantalaiset ovat voittaneet kuusi naisten Korisliigassa.

Natalie Day alkaa päästä samaan vireeseen kuin toissakaudella, jolloin hän pelasi Catzissa edellisen kerran. Arkistokuva.
Natalie Day alkaa päästä samaan vireeseen kuin toissakaudella, jolloin hän pelasi Catzissa edellisen kerran. Arkistokuva.

Catz on äitynyt kovaan menoon naisten Korisliigassa. Viides peräkkäinen voitto irtosi vieraskentällä HBA-Märskystä pistein 73—51. Seitsemästä viime pelistään lappeenrantalaiset ovat voittaneet kuusi.

— Aikamoinen täyskäännös on tapahtunut viiden kuuden viikon takaiseen verrattuna. Pääsääntöisesti pelimme on hyvässä tasapainossa, mutta pystymme vielä parantamaan, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Haakana nosti hattua useille pelaajilleen. Uusista suomalaisista esimerkiksi Tuulia Timo on päässyt hyvin sisään Catzin pelisysteemeihin.

Jenkkikolmikosta Natalie Day, Erica Covile ja Jordan Jones kaikki olivat vähintään osan viime kaudesta loukkaantuneina tai muuten pelaamatta.

— He ovat tehneet tosi paljon töitä, että ovat päässeet taas pelikuntoon. Natalielta viimeiset puolitoista peliä ovat olleet sellaista, mitä häneltä nähtiin toissakaudella.

Haakana oli tyytyväinen, miten he onnistuivat puolustamaan hitaita hyökkäyksiä viidellä viittä vastaan.

Pääsääntöisesti pelimme on hyvässä tasapainossa, mutta pystymme vielä parantamaan. — Mika Haakana

HBA teki ensimmäisellä jaksolla 28 pistettä, joista 15 syntyi Catzin pallonmenetyksistä. Muuten HBA sai aikaan vain 13 pistettä.

— Liikaa tuli menetyksiä. Siinä on meillä selkeä kehityskohde, Haakana sanoi.

Seuraavaksi haaste kovenee, sillä kahdessa seuraavassa kotiottelussaan Catz kohtaa kärkiryhmät Peli-Karhut ja Kouvottaret.

PeKa saapuu ensi lauantaina Lappeenrantaan Elena Reshetkon ja loukkaantumisesta toipuneen Linda-Lotta Lehtorannan johdolla.

— PeKan viisikko on varmasti yksi kovimmista Suomessa koskaan. Lena, Linda-Lotta ja kolme laadukasta jenkkiä. Siinä on hyvä puntari, missä menemme kärkeen verrattuna.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut