Liigaa on takana kolmannes — Listasimme kovavireisen SaiPan kolme suurinta onnistujaa

Kai Skyttä

Lasse Lappalainen. Arkistokuva.
Lasse Lappalainen. Arkistokuva.

Liigan runkosarjaa on takana kolmannes. SaiPa on surkean alun jälkeen noussut tukevasti mukaan playoff-junaan. Joukkue majailee maajoukkuetauolla sarjassa seitsemäntenä.

Tässä on keltamustien alkukauden kärkitrio

Lasse Lappalainen

Lasse Lappalainen, 28, kuuluu sarjaan KalPa-kasvatit, jotka pelasivat SaPKossa SaiPan ex-valmentaja Pekka Tirkkosen toimiessa siellä valmentajana.

SaiPassa neljättä kautta luutiva Lappalainen on tällä kaudella kasvattanut kiekollista rooliaan joukkueen puolustuksessa, vaikka pelasi myös toissa kaudella tilastojen valossa ihan kelvollisesti.

Lappalainen on kerännyt 21 ottelussa 3+7 tehopistettä, joista ylivoimalla on syntynyt vain kaksi. Mikäli vastaava tahti jatkuu, rikkoo hän kirkkaasti liigauransa piste-ennätyksen, joka on 17 tehopistettä kaudella 2015—16.

Puolustusjan mitat (188 cm / 90 kg) omaava Lappalainen on kehittynyt myös puolustuspelaamisessaan. Turha pehmeys on karissut otteista oikeanlaisen kovuuden tieltä. Kaksiminuuttisia Lappalainen on kerännyt tähän mennessä seitsemän, isompia rangaistuksia ei yhtään.

Kai Skyttä

Frans Tuohimaa. Arkistokuva.

Frans Tuohimaa

Konkarivahti Jussi Markkasen aiemmat manttelinperijät Andreas Bernard ja Jani Nieminen eivät onnistuneet nousemaan SaiPan uusiksi ykkösvahdeiksi, mutta varmoin ottein torjunut Frans Tuohimaa, 26, on siinä lähellä.

HIFK-kasvatti on pystynyt kantamaan ykkösvahdin paineet mallikkaasti, kun Markkanen on ollut sivussa lähes koko syyskauden selkävaivojen takia.

Tuohimaa pelasi paljon jo viime kauden lopussa, kun Markkanen lähti Sveitsiin. Niille peleille ei kuitenkaan voi antaa suurempaa painoarvoa, koska SaiPa vain pelasi kautta loppuun. Ei ollut juuri väliä, voittaako vai häviääkö.

Olennaista on se, pystyykö maalivahti antamaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa siinä vaiheessa, kun peleissä on panosta. Tuohimaa lunasti jo itselleen jatkosopimuksen, mutta aika näyttää, kykeneekö hän säilyttämään tasonsa jäljellä olevat 39 peliä sekä mahdolliset pudotuspelit.

Kai Skyttä

Cody Kunyk. Arkistokuva.

Cody Kunyk

Kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk, 27, saapui Lappeenrantaan aivan liigakauden kynnyksellä ja aiheutti heti ensimmäisessä ottelussaan valtakunnan tason kohun taklaamalla KooKoon Michael Kerästä päähän.

Viiden ottelun pelikiellon sovitettuaan kanadalainen on ottanut paikkansa SaiPan ykkösketjun keskellä. 16 ottelussa syntyneet 5+6=11 tehopistettä eivät ole huikaisevia lukemia liigaseuran ykkössentterille eikä myöskään aloitusprosentti 47,4 ole kummoinen joukkueestaan eniten aloittavalle pelaajalle.

Liigan plus-miinus-tilastossa Kunyk sen sijaan komeilee kolmantena. Hän ollut tasakentällisin jäällä vain kolmen takaiskumaalin aikana.

Kanadalainen tekee oikein paljon pieniä asioita pelin sisällä. Myös pisteiden valossa trendi on ollut nouseva, sillä maajoukkuetaukoa edeltäneissä kahdessa voittopelissä Kunyk kuului SaiPan ratkaisuhahmoihin keräämällä yhteensä tehot 2+2.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat