Veiterän lauantain ottelu hallitsevaa Suomen mestaria vastaan on siirretty Porvoosta Lappeenrantaan – Syynä Uudenmaan maakunnan siirtyminen koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen

Veiterälle aiheutuu siirrosta kustannuksia ja vaivaa, kun alkuperäinen Porvoon–Porin-vierasviikonloppu hajosi kahteen osaan.

Timo Pasanen

Porvoon Akilles ja Veiterä pelasivat Bandyliigan loppuottelun tyhjille katsomoille Porvoossa viime maaliskuussa. Arkistokuva.
Porvoon Akilles ja Veiterä pelasivat Bandyliigan loppuottelun tyhjille katsomoille Porvoossa viime maaliskuussa. Arkistokuva.

Veiterä ja Akilles kohtaavat lauantaina Porvoon sijaan Lappeenrannassa jääpallon Bandyliigan ottelussa. Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi keskiviikkona, että koko maakunta on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Akilleen tiedotteen mukaan seurat haluavat kantaa vastuunsa muuttuneessa tilanteessa ja vähentää pelipaikkakunnan muutoksella osaltaan mahdollisia tartuntariskejä Porvoossa.

Lauantain Akilles-ottelu on Veiterän kauden ensimmäinen ottelu kotiyleisön edessä.

– Aloite muutokseen tuli Akillekselta. Tämä on varotoimenpide, Veiterän hallituksen jäsen Anssi Peuhkuri tiivistää.

Käytännössä Veiterä ja Akilles sopivat vaihtavansa runkosarjan keskinäiset kotiottelunsa päittäin.

Ottelu Akilles–Veiterä pelataan nyt Porvoossa 30. tammikuuta, jolloin joukkueet olisivat alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti kohdanneet toisensa Lappeenrannassa.

– Päätimme Veiterässä tulla vastaan ja olla talkoissa mukana, vaikka meille aiheutuukin vähän kustannuksia erillisestä Porvoon-reissusta tammikuussa.

Veiterä pelaa sunnuntaina Porissa Narukerää vastaan, mihin joukkue olisi alkuperäisessä ohjelmassaan matkustanut suoraan lauantain Porvoon-ottelunsa jälkeen.

Toivomme tietysti, että yleisö tulee kauden avausotteluun Lappeenrannassa ja on Veiterän tukena, turvallisesti. — Anssi Peuhkuri

Veiterä ei myöskään ehdi markkinoida lauantain Akilles-kotiotteluaan niin kattavasti kuin Suomen mestarin saapumista Kisapuistoon olisi parhaassa tapauksessa halunnut.

– Toivomme tietysti, että yleisö tulee kauden avausotteluun Lappeenrannassa ja on Veiterän tukena, turvallisesti. Vastus on paperilla heti kovin mahdollinen tällä hetkellä. Ihan mielenkiintoista ja kivaa, että saamme pelata Lappeenrannassa.

Veiterä ja Akilles kohtasivat Porvoossa Bandyliigan loppuottelussa 13. maaliskuuta, jolloin ottelu pelattiin tyhjille katsomoille koronavirusepidemian vuoksi. Akilles voitti mestaruuden maalein 6–1.

Jääpallolta loppuvat pelipäivät, jos siirtoja tulee paljon

Toinen vaihtoehto olisi ollut ottelun siirto kokonaan uuteen ajankohtaan.

Sitä ei kuitenkaan koettu mielekkääksi, kun koronavirustilanteen kehitys Suomen eri puolella on epävarmaa ja ottelun järjestäminen Kisapuistossa on nyt mahdollista.

– Monessa lajissa ottelusiirrot tulevat varmasti vain lisääntymään kauden aikana. Meiltä jääpallossa voi loppua yksinkertaisesti aika ja olosuhteet otteluiden pelaamiseen. Katsoimme, että tämä on järkevä ja urheilullinen ratkaisu, Peuhkuri toteaa.

Bandyliigassa on tehty myös muita ottelusiirtoja koronavirustilanteen vuoksi.

Oulun Luistinseuran Bandyliigajoukkueessa on todettu koronatartunta, jonka vuoksi OLS:n vierasottelut Porin Narukerää ja Helsingin IFK:ta vastaan on siirretty ensi viikonlopulta uuteen ajankohtaan, joka selviää myöhemmin.

Luetuimmat

Kommentoidut