SaiPa hutiloi pisteet JYPille — Mikael Kurosen ulosajo päästi JYPin rinnalle ja seuraavat jäähyt ohi

AOP/Vesa Pöppönen

Mikael Kuronen on pelannut viime aikoina vahvasti Tomas Zaborskyn ja Teemu Ramstedtin ketjussa. Perjantaina Jyväskylässä hänen pelinsä kuitenkin päättyi ulosajoon.
Mikael Kuronen on pelannut viime aikoina vahvasti Tomas Zaborskyn ja Teemu Ramstedtin ketjussa. Perjantaina Jyväskylässä hänen pelinsä kuitenkin päättyi ulosajoon.

SaiPa pelasi Jyväskylässä puoliksi erinomaisen jääkiekko-ottelun. Lappeenrantalaisten harmiksi ottelun jälkimmäinen puolisko oli sitäkin vaikeampi, minkä vuoksi Jyväskylän JYP onnistui nousemaan voittoon lukemin 3—2 (0—1, 2—1, 1—0).

SaiPa aloitti ottelun huomattavan vahvasti ja meni ansaitusti johtoon sen jälkeen, kun puolustaja Veeti Vainio hankki joukkueelleen ylivoiman vahvalla kiekollisella nousullaan.

SaiPan ylivoimamaali tuli näyttävällä yhden kosketuksen syöttömyllyllä, jossa Robin Salo ja Vainio viipaloivat ensin JYPin alivoimanelikon sekaisin ja lopulta Tomas Zaborsky ohjasi Teemu Ramstedtin syötön keskeltä maaliin.

Matias Mäntykiven viime aikojen vahvat otteet toivat hänelle palkinnon toisessa erässä SaiPan 2—0-maalin muodossa.

Mäntykivi nosti SaiPan hyökkäystä, leikkasi laidasta kiekollisena JYPin puolustusalueen keskelle ja sutaisi kiekon maalin suuntaan.

Työ kiitti tekijäänsä, kun kiekko pomppasi maaliin JYPin puolustajan Julius Hongan luistimesta.

Heti seuraavassa vaihdossa SaiPan antisankariksi tuli Mikael Kuronen, joka hankki itselleen ulosajon laitataklauksesta.

SaiPa pystyi pitämään JYPin ylivoimapelin kurissa melkein kolme minuuttia, kunnes Jani Tuppurainen iski kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Tuppurainen oli jäänyt tilanteessa täysin vartioimatta SaiPa-vahti Niclas Westerholmin eteen.

Heti perään JYP nousi 2—2-tasatilanteeseen edelleen ylivoimalla, kun huippukautta pelaava Julius Nättinen iski jo kauden 18. maalinsa.

Kolmannessa erässä SaiPa pääsi kahden miehen ylivoimalle, joka kääntyi JYPin kahden miehen ylivoimaksi, kun Ramstedt ja Jere Seppälä sortuivat huolimattomuusjäähyihin.

Se kostautui, kun JYP sai paineen SaiPan alueelle ja puolustaja Markus Kojo tökkäsi vahingossa Westerholmin eteensä torjuman kiekon omaan maaliin.

SaiPan hakiessa lopussa tasoitusta ilman maalivahtia Robin Salolla ja Veeti Vainiolla oli hyvät maalintekopaikat, mutta JYPin maalivahti Eetu Laurikainen torjui.

Ottelun viimeisillä sekunneilla JYPin uusi supertähti Julius Nättinen heittäytyi vielä Vainion lämärin tielle ja varmisti voiton omilleen.

SaiPalla on tilaisuus palata voittojen tielle jo lauantaina, kun se hyökkää Kisapuistossa Tampereen Ilveksen kimppuun.