SaiPa oli Lahdessa eksyksissä kuin norppa kanavassa

Puhdas voittotili katkesi tylysti Liigan neljännessä ottelussa. Lauantaina kurssia käännetään Kärppien kyydissä.

Mirja Hussain

Pelicansin nuori tshekkivahti Jakub Skarek sai kirjata itselleen nollapelin. Tyhjin käsin Lahdesta lähti myös SaiPan kultakypärä David Goodwin.

SaiPan tyylikäs voittokulku jääkiekkoliigassa katkesi Lahdessa. Pelicans oli pelissä ja paikoissaan selvästi vieraita tehokkaampi ja voitti 3—0 (0—0, 2—0, 1—0).

Frans Tuohimaa aloitti Lahdessa neljännen ottelun putkeen SaiPan maalilla. Avauserässä hän sai torjuntojen lisäksi kiittää yläkertaa, sillä maaliraudoissa kilahtelivat lahtelaisten laukausten jälkeen perättäisissä vaihdoissa sekä yläputki että tolppa.

Molemmat joukkueet saivat yrittää kerran ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Pelicans-tulitus oli erässä kovempaa, mutta torjuntoja Tuohimaalle ja Pelicansin torjujalle Jakub Skarekille kertyi lähes saman verran.

Synkkää alivoimaa

Toisen erän alku oli SaiPalle synkkä. Pelicansin johtomaali tärähti Tuohimaan taakse, kun ylivoimalla Oliwer Kasken laukaus lensi sisään vahvan maskin takaa. Jonatan Tanus istui jäähyllä.

Heti perään Jere Sneck otti jäähyn kiinnipitämisestä. Onnekkaasti kiekko ajautui takatolpalle Mikko Kousalle ja peli 2—0 Pelicansille.

Kalle Maalahden illan toisesta jäähystä SaiPa sentään selvisi.

Päätöserän alkuminuuteille SaiPa tuli vahvasti, kun se yritti päästä peliin paremmin mukaan. Yhden mahdollisuuden SaiPa sai, kun kotijoukkueen Antti Tyrväinen otti jäähyn, mutta se jäi käyttämättä, kun kuviota ei saatu hyökkäysalueella millään rauhoitettua. SaiPan ylivoima oli perjantai-iltana eksyksissä kuin norppa kanavassa.

Viimeinen naru paketissa oli, kun Taavi Vartiainen siirsi maalin edessä pomppineen kiekon tyhjiin viisi minuuttia ennen loppua.

Lauantaina SaiPa kohtaa Kisapuistossa Kärpät.

Katso ottelun maalikooste tästä: