Kolme kertaa Kekki ei riittänyt – NST:lle tappio Tampereella

Mika Strandén

NST:n konkari Iikka Voutilainen hassutteli Kooveen Klavs Jansonsia, kun joukkueet kohtasivat Lappeenrannan urheilutalolla 19. joulukuuta.
NST:n konkari Iikka Voutilainen hassutteli Kooveen Klavs Jansonsia, kun joukkueet kohtasivat Lappeenrannan urheilutalolla 19. joulukuuta.

NST:n kausi miesten salibandydivarissa jatkuu vaikeana. Lappeenrantalaisjoukkue laittoi perjantaina tamperelaisen Kooveen tiukille vieraskentällä, mutta Koovee otti silti kaikki sarjapisteet lukemin 6–3 (1–1, 1–1, 4–1).

NST:n tehomies oli totutusti Juuso Kekki, joka teki joukkueensa kaikki maalit. Niistä kaksi ensimmäistä syötti Samuli Huppunen ja 4–3-kavennusmaalin Leevi Markkanen.

Loppuminuutit olivat jännittävät, sillä NST pääsi ylivoimalle kolme ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Viime kaudeksi NST:stä Kooveehen siirtynyt Petteri Puustinen sai kuitenkin istua rangaistuksensa loppuun ja karkasi heti vapauduttuaan tekemään ottelun lopullisesti ratkaisseen 5–3-maalin.

Puustisen rangaistus oli ottelun ainoa, jonka aikana maalia ei tullut. Koovee teki kaksi ylivoimamaalia, NST yhden.

Ottelun kummajainen oli Kooveen maalivahdin Antti Kortetmaan kaksi maalisyöttöä. NST:n veräjällä Jarkko Monthan torjui 13 kertaa, Kortetmaa omallaan 22.

NST:n edustusjoukkueessa debytoivat vuonna 2004 syntyneet Juho Seppälä ja Aapo Kilpeläinen, jotka paikkasivat sotilasvalan vuoksi sivussa olleita Jere Niemelää, Jasu Lindiä ja Aatu Lavikkaa.

Seppälä ja Kilpeläinen ovat PoNoVon ja NST:n yhteisjoukkueen pistepörssin kärkinimet B-poikien 1. divisioonassa. Kaksikko kutsuttiin lokakuussa myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirille.