SaiPan sijoitus Liigassa sinetöityi tappiolla Helsingissä— Pudotuspelien avauksessa vastustaja on todennäköisesti Pelicans

Perjantain päätösottelussa panoksena on enää Jussi Markkasen juhlistaminen. Tosipelit jatkuvat ensi viikon tiistaina.

AOP/Matti Raivio

Frans Tuohimaan maalilla oli kahdessa ensimmäisessä erässä turhan väljää, kun SaiPa hukkasi liikaa sekä kiekkoja että miehiä. Jerry Ahtola viimeisteli 4—1.
Frans Tuohimaan maalilla oli kahdessa ensimmäisessä erässä turhan väljää, kun SaiPa hukkasi liikaa sekä kiekkoja että miehiä. Jerry Ahtola viimeisteli 4—1.

SaiPan sijoitus jääkiekkoliigassa varmistui, kun Helsingin IFK oli parempi kotiareenallaan 5—2 (2—1, 2—1, 1—0). Lappeenrantalaiset ovat ennen perjantain päätösotteluaan varmistaneet sijan seitsemän ja aloittavat pudotuspelit ensi tiistaina Kisapuistossa.

Vastustaja selviää liigan viimeisillä kierroksilla, mutta suurella todennäköisyydellä se on Pelicans.

Hyvä alku

SaiPa on usein viime kausilla ollut hyvä Helsingissä ja alku oli vahva nytkin. Viiden minuutin kohdalla Cody Kunyk voitti ylivoimalla aloituksen ja sai parin siirron jälkeen kiekon takaisin ja laukoi sen ohi HIFK:n maalivahdin Kevin Lankisen.

Kunykin ylivoimamaalissa jäähyä ehti kulua seitsemän sekuntia, Nikon ylivoimaosumassa 13 sekuntia.

Liigan peliaikakuningas, HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen tarjoili neljä minuuttia myöhemmin nousullaan avoimen paikan Patrik Carlsonille ja peli oli tasan.

HIFK:n johtomaali tuli onnekkaiden pomppujen jälkeen, kun Jarkko Maliselle jäi ylivoimalla eteen tyhjä maali.

Kuuma ylivoima

 Toisen erän ensimmäinen kylmä suihku valui SaiPan niskaan, kun Ahti Oksanen jätti avopaikan käyttämättä ja hetkeä myöhemmin HIFK:n Juuso Salmi laukoi 2—1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon SaiPan maalivahdin Frans Tuohimaan taakse.

Seuraavaksi ahnaimmin irtokiekon perään SaiPan maalilla ryntäsi Jerry Ahtola ja tilanne jo 4—1.

SaiPan ylivoima toimi taas nopeasti, kun Joni Nikko kavensi 2—4:ään erän lopussa. Kunykin ylivoimamaalissa jäähyä ehti kulua seitsemän sekuntia, Nikon ylivoimaosumassa 13 sekuntia.

Nättinen Kunykin rinnalle 

SaiPa haki lisää terävyyttä myös vaihtamalla Curtis Hamiltonin ja Topi Nättisen paikat keskenään, ja kultakypärä Nättinen palasi pitkästä aikaa Kunykin rinnalle ykkösketjuun.

Kolme minuuttia ennen loppua SaiPa veti Tuohimaan pois maalilta, mutta kavennusta ei tullut, vaan HIFK:n viides maali tyhjiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.