Tasainen Veiterä nappasi kotiottelussa murskavoiton Jyväskylästä — Ottelussa oli hieman sunnuntaipelailun henkeä

Veiterä nuiji Jyväskylän Seudun Palloseuran maanrakoon lukemin 11—3 (4—2).

Mika Strandén

Antti-Juuso Ropo kunnostautui loppiaisen JSP-ottelun maalitalkoissa hankkimalla neljä syöttöpistettä. Arkistokuva on Cup-finaalista.

Veiterä pyyhki tappiollisen Cup-finaalin mielestään nopeasti ja nuiji sunnuntaina Jyväskylän Seudun Palloseuran maanrakoon lukemin 11—3 (4—2).

Ottelu pysyi tasaisena hieman yli tunnin, kunnes Veiterä sai pikavauhtia ottelun ratkaisseet osumat. Sen jälkeen kentällä luisteli vain innokas kotijoukkue ja mukana liukui pelihalunsa menettänyt vierasryhmä.

Ottelussa oli hieman sunnuntaipelailun henkeä ja suuria tunneryöppyjä ei nähty. Veiterän esitys oli rutiininomainen ja varma, mutta toisaalta se kertoo joukkueen tasosta paljon. Peruspäivänäkin suurin osa vastustajista kaatuu ilman säkenöintiä.

Avausjaksolla Veiterä oli tehokas. Hyökkäyspeli ei kulkenut mitenkään erikoisesti, mutta maaleja syntyi ja tauolle siirryttiin kotijohdossa 4-2.

Huomionarvoista oli tehokkuus kulmissa. Veiterällä oli niitä avausjaksolla viisi, joista syntyi kolme maalia Aleksei Vorobevin, Ere Verhelän ja Aleksi Seppäsen toimesta. Kulmalyönnit olivat takavuosina aina huippuvaarallinen erikoistilanne, mutta nykyisin niistä tehdään maaleja satunnaisemmin. Tätä taustaa vasten maalimäärä oli poikkeuksellisella tasolla.

Pelihuumori loppui kuin seinään 70 minuutin jälkeen

JPS oli pelillisesti tässä kohtaa vielä hyvin mukana ja teki kaksi pelitilannemaalia pysyen iskuetäisyydellä. Vierailla oli kulmia peräti seitsemän, mutta niistä ei syntynyt maalin maalia. Juuri tämä asia teki suurimman eron joukkueiden välille avausjaksolla.

— Ensimmäisellä puoliajalla hyvin pyöritettiin peliä, mutta viimeisten syöttöjen kanssa oli hakemista. Vähän näennäisesti ehkä hallittiin, mutta jaksettiin painaa toisellakin jaksolla ja sieltä ne raot sitten löytyivät, Veiterän puolustuslinjan tukipilari Santtu Nurmi tuumaili.

Toista jaksoa pelattiin puoliväliin tuloksellisesti kohtuullisen tasaisissa merkeissä, vaikka Veiterä otti pelin vahvemmin haltuunsa. Tomi Hauska teki jakson alussa 5-2 JPS:n pysyen silti edelleenkin jonkinlaisella taisteluetäisyydellä pisteistä, mutta pelihuumori loppui kuin seinään 70 minuutin jälkeen.

Veiterä teki neljä pikamaalia ratkaisten pelin. Jyväskyläläiset olivat tässä kohtaa enää aktiivisen katsojan roolissa kentällä vihreäpaitojen nautiskellessa helppoja maaleja.

— Pari huolimattomuusvirhettä omiin, mutta muuten ehjä 90 minuuttia. Me olemme pelaamisen kanssa oikeastaan aika hyvässä vaiheessa. Luulen, että tästä tulee vielä oikein mukava kevät, Nurmi fiilisteli.

Kulmat olivat kotijoukkueelle iso ase

Toisellakin jaksolla kulmat olivat kotijoukkueelle iso ase. Maaleista kolme syntyi erikoistilanteesta ja yhteensä ottelussa kulmalipun kautta syntyi kuusi osumaa, mikä on nykyisin erittäin suuri määrä. Nurmen osuus hyökkäyspään kulmalyönneissä on varmistaa puolessa kentässä ja käydä vaihtopenkillä hörppäämässä urheilujuomaa, mutta samalla hänellä on aitiopaikka seurata suorituksia.

— Hyvin onnistuttiin kyllä niissä tänään. Paljon on harjoiteltu ja harmiteltu, kun niistä ei osuta, mutta tänään onnistuttiin todella hienosti. Siellä on pojilla ollut sirinää lavassa, Nurmi muotoili.

— Turhan paljon annetaan kyllä vielä vastustajille kulmia. Eka jaksolla oli seitsemän. Meidän pitää keskittyä siihen vielä ja päästä ahnaammin iholle.

Maalitalkoissa esiin nousivat Tomi Hauska (1+4), Antti-Juuso Ropo (0+4) sekä kaksi maalia mieheen iskeneet Ere Verhelä, Aleksi Seppänen, Aleksei Vorobev ja Joel Reponen.

Joulun tienoilla joukkueeseen loukkaantuneen Janne Hauskan korvaajaksi hankittu venäläishyökkääjä Vorobev teki molemmat osumansa kulmista, mutta on vielä melko hukassa peruspelaamisensa kanssa. Parannettavaa jää lopputalveen paljon.

Uusimmat uutiset