Liigan rangaistusasteikko on koventunut — Tässä on alkukauden ainoa etukäteen sovittu tappelu

Päähän kohdistuneesta taklauksesta on langetettu vähintään viiden ottelun pelikielto kuusi kertaa alkukaudella. Viime kaudella niitä oli yhteensä kaksi. Pisin pelikielto tällä kaudella on ollut 13 ottelua.

AOP

Jonne Virtanen (oik.) ja Miro Karjalainen ovat esittäneet tähän mennessä ainoan etukäteen sovitun pelikieltoon johtaneen tappelun Liigassa.

SaiPan Kim Strömbergin kahden ottelun pelikielto Lasse Kukkosen päähän kohdistuneesta taklauksesta on 27. lisärangaistus jääkiekkoliigassa tällä kaudella. Koko edelliskaudella pelikieltoja langetettiin 35.

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat olleet erityishuomion kohteena tällä kaudella. Alkukaudella eli syys—tammikuussa Liigan kurinpitokoneisto jakoi kuusitoista pelikieltoa taklauksesta, joka kolahti vastustajan päähän. Koko edelliskaudella samasta teosta kurinpito rankaisi 13 kertaa.

Vähintään viiden ottelun pelikieltoja on langetettu päähän kohdistuneista taklauksista kuusi.

Keskimäärin rangaistusasteikko näyttää koventuneen kahdella ottelulla, mutta tapaukset ovat aina yksilöllisiä. Vähintään viiden ottelun pelikieltoja on langetettu päähän kohdistuneista taklauksista kuusi, kun viime kaudella niitä oli yhteensä kaksi.

Aiemmat tuomiot koventavat

Tämän kauden ensimmäisen rangaistuksen päätöötistä sai SaiPan Cody Kunyk, joka oli viisi peliä sivussa syyskuussa. Törkeimmät tapaukset ovat olleet Ässien Matti Lambergin (13 ottelua), alkukauden Sportissa pelanneen Markus Kankaanperän (12) ja HPK:n Miro Karjalaisen (9) taklaukset vastustajan päähän. Kaikilla kolmella oli aiempaa kurinpitohistoriaa koventamassa tuomiota.

Edelliskauden kovimman rangaistuksen sai Pelicansin Juhani Tyrväinen, joka taklasi ”pimeästä kulmasta” vastustajan päädyssä HPK:n Joonas Lehtivuoren pyörryksiin. Ryntäys ja päähän kohdistunut taklaus toivat lahtelaiselle silloin 12 ottelun pelikiellon.

Kovemmat rangaistukset

Rangaistusasteikko päähän kohdistuneissa taklauksissa on selkeästi koventunut viime kaudesta, vaikka Tyrväinenkin olisi päässyt tämän kauden asteikon kärkipäähän taklauksellaan. Muita erityisen pitkiä pelikieltoja ei viime kaudella langetettu, vaan asteikko oli tapauksesta riippuen pääasiassa 1—3 peliä.

Ei-spontaanista tappelusta, jossa molemmat pelaajat pudottavat hanskat ja halukkaita iskujen vaihtoon, on tuomittu vain yksi pelikielto. HPK:n Miro Karjalainen ja TPS:n Jonne Virtanen aloittivat tanssinsa joukkueiden välisessä liigaottelussa joulukuun alussa. Karjalainen sai kolme ja Virtanen kaksi ottelua pelikieltoa ottelurangaistusten jälkeen.

Esimerkiksi jalkapyyhkäisyistä jaettiin viime kaudella neljä pelikieltoa, mutta tällä kaudella ei vielä ainuttakaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet