Pesä Ysien alkukausi jatkuu raskaana – Luottopelaajan vamma huolettaa

Anu Kiljunen

Pesä Ysien kapteeni ja lyöjäjokeri Henriikka Harinen on laadukas kotiuttaja, mutta joukkue on toistaiseksi saanut pelattua hänelle tilanteita ratkottavaksi kovin harvoin.
Pesä Ysien kapteeni ja lyöjäjokeri Henriikka Harinen on laadukas kotiuttaja, mutta joukkue on toistaiseksi saanut pelattua hänelle tilanteita ratkottavaksi kovin harvoin.

Kauden ennakkoarvioissa Pesä Ysit sijoitettiin yleisesti naisten Superpesiksen jumboksi. Viiden pelatun kierroksen jälkeen pistesaldo on pyöreä nolla ja juoksusuhde murheellinen 17–89.

Lauantaina Lappeenrannasta pisteet haki Rauman Fera numeroin 0–2 (1–9, 1–2).

Ottelu oli vaikeassa alkuohjelmassa kiinnostavin tähän asti, sillä aiemmat vastustajat ovat olleet sarjan kärkijoukkueita, mutta keskikastiin povattu Ferakin oli ylitsepääsemättömän kova nippu.

Tälle kaudelle Ysien viuhkan napannut Jari Komulainen myönsi tappion jälkeen, että tilanteen käsittely vaatii joukkueelta paljon. Vaikka realistinen käsitys omista kyvyistä on olemassa, niin tappio toisensa jälkeen jättää jälkensä.

– Tietysti tämä on henkisesti rankkaa. Poikkeuksellinen kausi ja meille kovat vastustajat alkuun. Olemme kovasti painottaneet miten pelejä kannattaa lähestyä. Olemme monessa pelissä altavastaaja, ja silloin pitää hakea tavoitteita yksittäisten pelillisten asioiden kautta, Komulainen kertoi joukkueen tunnelmista.

Perustasoa pitää nostaa

Lauantaina Ysit törmäsi tuttuihin ongelmiin. Ulkopeli on pääsääntöisesti hyvää, mutta yksittäisiä synkkiä vuoroja tulee siellä täällä.

Mukaan mahtuu erikoisiakin virheitä. Fera sai yhden juoksuistaan, kun lukkari Essi Rytteri ei saanut huonoa kysymysheiton palautusta kotipesässä kiinni.

Meillä tukkeutui peli ykköstilanteeseen. — Jari Komulainen

Sisäpelissä Ysien tilanteiden rakentelu kentällemenosta lähtien on vaikeaa, eikä pelissä tule peräkkäisten onnistumisten kautta jatkuvuutta.

Avausjakson Fera niputti läpilyönneillä niin kakkos- kuin kolmosrajasta. Lappeenrannan vesisateessa kovinta jälkeä teki Eveliina Kesti lyömällä peräti kuusi juoksua.

Toinen jakso oli Yseille sisäpelissä synkkääkin synkempi kolmen sisävuoron verran. Kaksi paloa kärjestä ilmestyi taululle etupesiltä nopeasti.

Vasta neljännessä sisävuorossa pakon edessä kotijoukkue rakensi palottoman ajon kärjestä.

Lyöjäjokeri Henriikka Harinen kotiutti erinomaisesti niin sisällä kuin ulkona pelanneen kärkietenijä Eveliina Rantosen. Jatkotilanne kuihtui kuitenkin käsiin nopeasti.

– Meillä tukkeutui peli ykköstilanteeseen. Monet vuorot hätäiltiin nopeasti parilla palolla. Kovasti yritettiin haastaa lopussa, mutta ei saatu kunnon paineta ulkokentälle, Komulainen analysoi.

Ysien laadullisesti kapea rinki koki kolauksen tällä viikolla, kun Elina Väre loukkaantui.

Joukkueen tärkeimpiin etenijöihin ja etukentän selkärankapelaajiin kuuluva peluri potee jalkavammaa, joka on peruja talvikaudelta. Poissaolon kestosta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset