PEPO päätti ahdinkonsa pakkovoitolla — Kolme kierrosta ennen runkosarjan päättymistä nousukarsijan paikasta tappelee viisi joukkuetta

Mika Strandén

PEPOn toimivin akseli hyökkäyssuuntaan kulki varsinkin ottelun alussa vasemman laidan ja Markus Koistisen (oik.) kautta.

Kolmen tappion jälkeen PEPOlla oli FC Vaajakosken kanssa pakkohoidon paikka. Ero joukkueiden välillä oli selvä, eikä kotijoukkueen tarvinnut esittää 2—0 (1—0) -voitossaan parasta osaamista.

Voitolla lappeenrantalaiset pysyvät tiukasti mukana kakkosen kärkikaartissa ja tappelussa nousukarsijan paikasta, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. PEPOn lohkosta vain voittaja jatkaa karsintoihin, sillä paras kakkonen tulee pohjois- tai länsilohkosta.

— Vähän väkinäistä oli, en tiedä oliko jännitystä vai mitä. Tuli turhan helppoja syöttövirheitä, PEPOn valmentaja Mika Heino sanoi.

Tää on oikeasti hiton hienoa aikaa, vaikka paineita on. — Mika Heino

Heinon mukaan putoamista vastaan taistelevan FCV:n ongelmat puolustuslinjassa tiedettiin ja pyrkimys oli pelata pakan venyessä tyhjiin tiloihin, mutta syötöt kääntyivät jostain syystä useammin ahtaisiin paikkoihin.

Heinon mukaan jo alkuminuuteilla peli olisi voitu tappaa muutamista avopaikoista, mutta se jäi tekemättä. Kun syötöt lipsuivat taakse tai sivuun, pelin normaali virtaus kangerteli.

— Koko ajan roikotettiin vastustajaa mukana, Heino kuvasi.

Mika Strandén

Jerry Särkkä latasi PEPOn avausmaalin, kun vieraiden puolustus pudotti pallon hänen jalkoihinsa avopaikkaan.

Kauden parasta aikaa

Vieraiden puolustuksen Jerry Särkälle tarjoama avopaikka viiteen metriin 16 minuutilla helpotti hengitystä, mutta maali toi ehkä myös löysyyttä kotijoukkueeseen.

Niitin ottelulle PEPO iski 64 minuutin kohdalla, kun Jonathan Dunyin peippaili kuudentoista rajalla ja tarjosi syötöllä linjan taakse Wille Öhmanille avopaikan laukoa 2—0.

PEPO joutui pari peliä sitten rakentamaan puolustuslinjaansa uusiksi, kun järkälemäinen toppari Alieu Ceesay sai kolmen ottelun pelikiellon, josta kärsimättä on vielä yksi ottelu. Eetu Suoraniemi onnistui paikkaajana hyvin, mutta avausjaksolla pari läpiajopaikkaa vieraille tarjottiin puolustuslinjan turhalla sekoilulla. Maalivahti Craig Hill peitti ne vastaantuloillaan varmasti.

— Tää on oikeasti hiton hienoa aikaa, vaikka paineita on. Joka ikinen peli on finaali, Heino muistutti.

Mika Strandén

Jens Harju (keskellä) rymistelee läpi Vaajakosken keskikentän.

Vasemmalta sisään

PEPOn paras akseli etenkin ensimmäisellä puoliajalla kulki vasemmalta nopean Markus Koistisen kautta. Sen sijaan kärjessä rynnivän Hermes Palominon ongelma on rajallinen pelikäsitys.

— Alussa pääsi pari kertaa hyville paikoille ja tuntui, että saatiin peli auki, Koistinen sanoi.

Hän ei sarjataulukkoa tai muiden tuloksia tuijottele. Tappioputken katkaiseminen oli tärkein anti sunnuntain pelissä. Hyökkäyspelin ontuminen johtui Koistisen mielestä ennemminkin pelaajien liian kovasta halusta mennä eteenpäin kuin varovaisuudesta.

— Kun mennään päästä päähän, pakka alkaa venyä.

Viimeisten kierrosten kovat panokset tuovat hänen mielestään lisää energiaa.

— Paineethan kuuluvat tähän lajiin, ne pitää vain osata käsitellä oikealla tavalla.

Tehoja maalintekoon Koistinen kaipaa vielä lisää ja tempon pitämistä korkeana. Pari ottelua on livennyt käsistä huonojen alkujen vuoksi.

— Pitää vain pelata omaa peliä.

Loppuohjelmat

Kärkijoukkueiden viimeiset pelit:

PEPO: MiPK (v), LPS (k), Viikingit (v)

Gnistan: MyPa (v), FCV (v), MP (k)

JäPS: FCV (v), MiPK (k), LPS (v)

MyPa: Gnistan (k), MP (v), PKKU (k)

MP: NJS (v), MyPa (k), Gnistan (v)

Luetuimmat