Uimahallin lipunmyynti Villi Mokalle — Myös Lappeenrannan urheilutalon kassa siirtyy uimahallin puolelle

Kai Skyttä

Uimahallin kulkuporti on uusittu jo aiemmin. Nyt lipunmyynti siirtyy kahvion puolelle.

Lappeenrannan keskustan uimahallin lipunmyynti ja kassapalvelut siirtyvät Villi Mokan hoitoon. Yritys on jo pitkään pyörittänyt uimahallin kahviota.

Sopimus on voimassa 1.8.2019—30.6.2021 ja maksaa kaupungille siltä ajalta 136 500 euroa eli 6 500 euroa kuukaudessa. Lipunmyynti on avoinna 11 kuukautta vuodessa. Tarjouksia jätettiin kaksi, joista Villi Mokan tarjous oli selvästi edullisempi.

Lipunmyynti siirtyy samalla kahvion puolelle, minne sille tulee oma kassa. Näköyhteys ulko-ovelta lipunmyyntiin vaatii myös kahvilan tiskin järjestelyä ja pidennystä.

Vanha lipunmyyntikoppi poistuu käytöstä, mutta liikuntajohtaja Pasi Koistisen mukaan paikalle tullee liikuntatoimen asiakaspalvelupiste. Samassa rakennuksessa oleva liikuntatoimen toimisto vastaa jatkossa uimahalli-urheilutalon tilavarauksista, joita on aiemmin tehty myös kassoilla.

Villi Mokalle keskitetään myös urheilutalon lajiharjoittelutilojen lipunmyynti, mikä kaupungin mukaan vähentää siltä yhden ihmisen verran työvoiman tarvetta. Uimahallin lipunmyynnin kaupunki on myös hoitanut tähän saakka omana työnään ja laskee sen vaativan heiltä 2,5 henkilötyövuotta. Lipunmyynnistä on jäänyt eläkkeelle kaksi työntekijää.