SaiPa joutui takaa-ajamaan Ässiä koko illan — Taas tuli turpiin kotona

Näyttöpaine Kisapuistossa on liian kova. Nyt oli vuorossa viides kotitappio peräkkäin.

Kimmo Metsälä

Jussi Markkasen maalilla oli varsinkin ottelun alussa paljon liikennettä. Markkanen oli taas torjuntavuorossa, kun Frans Tuohimaa oli sairaana sivussa.

SaiPa jäi jälleen Kisapuistossa kakkoseksi Ässien kyydissä. Takaa-ajo onnistui pari kertaa, mutta SaiPan kotikaukalon onnahtelu jatkui lukemin 3—4 (1—2, 1—1, 1—1).

SaiPa elää nyt vierastehoilla. Se on hävinnyt maaottelutauon jälkeen kaikki kotiottelunsa. Eilen oli vuorossa tappio numero viisi.

SaiPan lähtö otteluun oli heikko. Ässät sai jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä.

Kotijoukkueen lähtö otteluun oli heikko. Ässät sai jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä.

Minuutin kohdalla rävähti, kun SaiPan puolustaja Per Savilahti-Nagander ohjasi luistimellaan kiekon Jussi Markkasen längistä sisään. Kiekko kimposi päädystä maalin eteen Ässien puolustajan Teemu Vuorisalon siniviivatarjoilusta.

Seuraava Ässien isku tuli viiden minuutin kohdalla ja taas ylivoimahyökkäyksestä. Marco Insam laukoi vieraat kahden maalin johtoon.

Eetu Kosken kauden ensimmäinen maali oli hyvää lääkettä SaiPalle. Lasse Lappalaisen pitkä syöttö löysi vapaasti hyökkäysalueelle liukuneen Kosken ja kiekko etukulmasta ohi Andreas Bernardin.

Ässien Ben Blood heitettiin toisessa erässä ulos kaukalosta 5+20-tuomiolla jalkapyyhkäisyn jälkeen. Pitkään näytti, ettei SaiPa saa mitään aikaan pitkällä ylivoimallaan, mutta lopulta Kim Strömberg tasoitti Topi Nättisen ja Cody Kunykin syöttelyn päätteeksi.

Teemu Vuorisalon tähtihetket jatkuivat, kun hän pyörähti pitkän vaihdon uuvuttaman SaiPan viisikon sisälle Markkasen eteen rusikoimaan 2—3.

Kolmannen erän terävä tasoitus nähtiin, kun nopean pelin käännön jälkeen Strömberg syötti Joni Nikon siniviivan ylitykseen. Terävä laukaus takanurkkaan ja peli tasan.

SaiPa jäi kolmannen kerran perässä juoksijaksi, kun kymmenen minuuttia ennen loppua Ässien Jussi Makkonen latasi kiekon Markkasen ohi ylänurkkaan.

Kunykin hienon soolon ja Jonatan Tanuksen ylivoimasurvonnan jäljiltä kiekko kilahti pari kertaa tolppaan, mutta maaliin saakka sitä ei enää saatu.

SaiPan viimeinen peli ennen joulutaukoa on viikon päästä tiistaina Tapparan vieraana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat