Senni Salminen iski jo kiinni EM-hallikisojen loikkapaikkaan – SM-kisoista tuomisina oli Simo Lipsasen tapaan toinen mestaruus

Vesa Pöppönen/AOP

Senni Salminen hyppäsi kuusi senttiä vaille tavoitteena ollutta neljäätoista metriä. Tälläkin tuloksella todennäköisesti paikka EM-hallikisoihin aukeaa rankingin kautta.
Senni Salminen hyppäsi kuusi senttiä vaille tavoitteena ollutta neljäätoista metriä. Tälläkin tuloksella todennäköisesti paikka EM-hallikisoihin aukeaa rankingin kautta.

Lajit vaihtuivat päiksee, mutta sijoitukset pysyivät samoina. Sekä Senni Salminen että Simo Lipsanen otti toisen mestaruutensa sunnuntaina Jyväskylän SM-hallikisoista.

Salminen loikki ennätyksensä 13,94 ja Lipsanen otti mestaruuden kakkoslajissaan pituudessa tuloksella 7,57.

Imatran Urheilijoiden hyppääjä oli täysin ylivoimainen naisten kolmiloikassa. Hän voitti lauantaina jo pituushypyn ja nousi sunnuntaina tuplamestariksi hallienätyksellään 13,94. Voittotulos saattaa hyvinkin tuoda kutsun maaliskuisiin EM-kilpailuihin Toruniin, vaikkei Salminen ole EM-rajaa 14,30 ylittänytkään.

LUM:n loikkaajan Simo Lipsasen paras hyppy syntyi tasaisessa sarjassa neljännellä yrityksellä.

Kymmenen sakkiin Euroopassa

Uusi ennätys vei Salmisen tämän kauden Euroopan tilastossa 10. sijalle. Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa tulos on neljänneksi paras.

– Nyt oli hyvä tuntuma hypyissä, Salminen kertoi SUL:n tiedotteessa ja harmitteli niukkoja yliastumisia, joissa oli tarpeita 14 metrin ylitykseen.

– Vähän oli samaa ongelmaa kuin pituushypyssä. Viimeinen askel meinasi vähän venyä, Salminen sanoi.

Ei vielä täydellistä hyppyä

Kuudesta hypystä Salminen sai tuloksen vain kahdella. Toinen mitattu hyppy kantoi 13,76.

– Tuossa 13,76:n hypyssä toinen loikka petti aika pahasti. Se oli lupaava merkki, että tuollaisellakin hypyllä sain kuitenkin tuollaisen tuloksen.

Luetuimmat