Matti Nykänen haudataan Jyväskylään — Viimeiset vuotensa hän asui Joutsenossa, missä hän eli avioliitossa Pia Nykäsen kanssa

Olympiavoittajan uraa muistetaan Salpausselän kisojen mäkimontussa. Hautajaiset pidetään perhepiirissä.

Evelin Kask

Aviopari Pia Talonpoika ja Matti Nykänen astuvat Joutsenon kirkosta ulos saippuakuplien saattelemina 26.7.2014.
Aviopari Pia Talonpoika ja Matti Nykänen astuvat Joutsenon kirkosta ulos saippuakuplien saattelemina 26.7.2014.

Mäkihypyn olympiavoittaja Matti Nykänen haudataan synnyinkaupunkiinsa Jyväskylään. Asian vahvisti Ilta-Sanomille ja Iltalehdelle Nykäsen leski Pia Nykänen.

Nykänen kuoli kotonaan Joutsenossa maanantain vastaisena yönä. Hän oli 55-vuotias.

Valtiolliset vai ei?

Urheiluministeri Sampo Terho ilmoitti tiistaina pyytäneensä virkamiehiä selvittämään mahdollisia valtiollisia hautajaisia Nykäselle. Pia Nykänen kertoi Iltalehdelle, että kukaan ei ole ollut häneen yhteydessä häneen tämän asian tiimoilta.

Torstai-iltana Terho tviittasi, että omaisten toivomuksesta valtiollisia hautajaisia ei järjestetä, vaan Nykänen haudataan perhepiirissä.

Hallituksen vuonna 1989 tekemän linjauksen mukaan valtiolliset hautajaiset järjestetään ainoastaan presidenteille ja poikkeustapauksissa muille erittäin merkittäville henkilöille.

Lumikki Haaja

Matti Nykänen teki hyppyuransa jälkeen ammatikseen laulukeikkoja eri puolilla Suomea.

Mäkimontussa muistetaan

Nykäsen muistoa kunnioitetaan ensi viikonloppuna käytävissä Salpausselän kisoissa. Nykäsen muistohetkeä vietetään lauantaina joukkuemäen ensimmäisen ja toisen kierroksen välissä.

Muistohetken lisäksi suurmäen alastulorinteen lähellä, on perjantaista eteenpäin Matti Nykäsen kuvalla varustettu erillinen muistopaikka, johon voi tuoda vaikkapa kynttilöitä tai kukkia.

— Tarkemmat yksityiskohdat varmistuvat perjantaina, mutta tulemme muistamaan Matti Nykästä hänen upeaa urheilu-uraansa kunnioittavalla tavalla. Olemme käyneet ajatusta läpi Nykäsen lähiomaisten kanssa, ja he ovat hyväksyneet suunnitelmamme, Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sanoo tiedotteessa.

Katso Helsingin Sanomien juttu tästä.

Juttuun lisätty klo 22.50 tieto, ettei Nykäselle perheen toivomuksesta järjestetä valtiollisia hautajaisia.

Luetuimmat