SaiPa suunnittelee juhlavuodeksi ulkoilmaottelua. Paikaksi on haarukoitu Kisapuiston tekojäätä tai Ukonniemen stadionia

SaiPa täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Juhlakausi alkaa syksyllä, varsinainen juhlapäivä on marraskuussa.

SaiPa suunnittelee juhlavuodeksi ulkoilmaottelua. Paikaksi on haarukoitu Kisapuiston tekojäätä tai Ukonniemen stadionia

Kuudes jääkiekon ulkoilmatapahtuma nähdään Helsingin Kaisaniemessä. Jokerit kohtaa Pietarin SKA:n lauantaina ja HIFK Kärpät liigaottelussa tiistaina.
Aikaisemmin on pelattu kolme kertaa Olympiastadionilla, kerran Tampereen Ratinassa, ja viime vuonna Ilves järjesti kahden ottelun tapahtuman Tampereen Sorsapuistossa.
Ensimmäinen talviklassikko veti stadionille yli 36 000 katsojaa. HIFK:n toimitusjohtajan Jukka Valtasen mukaan Kaisaniemessä nollatulokseen päästään, jos molemmissa otteluissa on 15 000 katsojaa.
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että huolimatta kahden ottelun lähes 20 000 katsojasta, kiekkoyhtiö teki Tampereella kuusinumeroisen tappion. Valmis paketti rakenteineen ostettiin silloin Ruotsista.
Kaisaniemen tapahtuman kulut ovat 1,2 miljoonaa euroa. Riskin jakavat puoliksi HIFK ja Jokerit.

SaiPa täyttää ensi vuoden marraskuussa 70 vuotta, oletteko suunnitelleet ulkoilmaottelun järjestämistä, Liiga-SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen?
— Kyllä ulkoilmaottelua on kartoitettu, mutta vielä ei pystytä sanomaan siitä mitään konkreettista. Hyvin monenlaista vaihtoehtoa on ilmassa. Lähinnä odotetaan, alkaisiko tulla kustannustehokkaampia paketteja.
— Meillä on perustettu työryhmä pohtimaan juhlavuotta yleisesti, ja varmasti joku juhlaottelu tullaan pelaamaan. Sehän on juhlakausi, joka aloitetaan syksyllä.

Lähinnä odotetaan, alkaisiko tulla kustannustehokkaampia paketteja. — Jussi Viljakainen


Kuinka kallis ulkoilmaottelu olisi?
— Satoja tuhansia euroja joka tapauksessa. Kaukalo ja jää toteutetuilla malleilla ovat tosi kalliita, päälle katsomorakennelmat ja muu infra.


Mitä muita haasteita siinä olisi?
— Jotta siitä saisi irti riittävästi, se vaatisi kaikin puolin paljon resursseja.Ulkoilmatapahtumassa on aina hallitsemattomia muuttujia, joita hallissa ei ole. Esimerkiksi keliolosuhteet voivat vaikuttaa paljon. Ennakkomyynnin pitää onnistua tosi hyvin niin yhteistyökumppaneiden kuin katsojienkin suuntaan.


Mikä paikka voisi olla?
— Muutamia vaihtoehtoja on ollut, esimerkiksi Kisapuiston ulkojää. Siinä olisi se etu, että jäädytys ei olisi kallis, olisi vain katsomorakennelmien tekeminen. Kisapuiston jäähallia pystyttäisiin silloin käyttämään VIP-tiloina. Yhtenä mielenkiintoisena vaihtoehtona on heitetty Imatran pesäpallostadion. Siinä ne vahvimmat vaihtoehdot ovat.
— Jos vaikka Imatraa miettii, meillä olisi hyvä synergia koko kaakonkulmalla, eli on KooKoo ja Jukurit sekä Ketterä ja SaPKo, jotka voisivat kimpassa hyötyä siitä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat