Davey Todd veti letkaa Imatran ajojen superbikessä, nuori helsinkiläinen Felix Nässi nousi supersportissa palkintokorokkeelle

Kai Skyttä

Ranskalainen Matthieu Lagrive (vas.) voitti supersport-luokan kisan. Sami Penna (oik.) oli myös hyvässä vauhdissa ja haastoi Lagriveä, mutta ajoi puolimatkassa ulos ja keskeytti.
Ranskalainen Matthieu Lagrive (vas.) voitti supersport-luokan kisan. Sami Penna (oik.) oli myös hyvässä vauhdissa ja haastoi Lagriveä, mutta ajoi puolimatkassa ulos ja keskeytti.

Puumalan suunnasta kurottanut ohut sadenauha pyyhki Imatran katuradan aluetta käytännössä koko päivän. IRRC-sarjan superbike-luokan kisa ajettiin vaativassa sadekelissä, ja se ehti hieman yli puolivälin ennen keskeytystä.

Kuudennelle kierrokselle lähdettäessä kärkikolmikkona olivat paalupaikkamies Davey Todd, Marko Rättö ja Erno Kostamo, joita Danny Webb, Marek Cerveny ja Virgil-Amber Bloemhard seurasivat tiiviinä nippuna. Kisa keskeytyi kuudennella kierroksella kuolonuhrin vaatineeseen onnettomuuteen.

IRRC:n supersportin aika-ajoissa suomalaiset olivat vahvoilla. Eturivin valloittivat järjestyksessä Pauli Pekkanen, Sami Penna ja Felix Nässi ennen luokan hallitsevaa IRRC-mestaria Matthieu Lagrivea.

Kisasta uhkasi kuitenkin tulla suomalaisittain vaisu, kun Pekkasen kisa jäi kesken avauskierroksella ja Penna kaatui viidennellä kierroksella kakkossijalta.

Kotiyleisön tähdeksi nousi kuitenkin Nässi, joka sai hankalan alun, mutta nosti sijoitustaan kierros kierrokselta ja ajoi maaliin toisena kisan voittaneen Lagriven jälkeen. Kolmas oli belgialainen Laurent Hoffmann ennen Anssi Koskea.

Ratkaisut nähtiin vasta viimeisellä kierroksella, jonka alussa kärkinelikko oli aivan yhdessä nipussa, mutta Nässi paineli vielä kokeneen Hoffmannin ohi.

Nässi kellotti myös kisan nopeimman kierrosajan 2.04,869. Samalla nuori helsinkiläinen sai kuitattua viime vuoden Imatran ajot, joissa hänen peukalonsa ja solisluunsa murtuivat kaatumisen seurauksena.

Kansainvälisen classic-moottoripyörien ICGP-kisalähdössä Timo Paavilainen lähti paalulta ja johti pitkään, mutta keskeytti kärkipaikalta kaksi kierrosta ennen ruutulippua.

Voittoon ajoi Stefan Tennstadt, jonka lisäksi korokkelle nousivat Jean Paul Lecointe ja Imatran Moottorikerhon Pasi Huomanen.

Juttua täydennetty sunnuntaina 16.6. kello 8.07. Kisa keskeytyi kuolonuhrin vaatineeseen onnettomuuteen.