Pesä Ysit yritti vältellä virheitä ja sai sarjakärjeltä kiitokseksi kesäisen linkouksen – "Valtava tasoero joukkueiden välillä"

Anu Kiljunen

Koppari Ellinoora Ojala nähtiin Porissa kakkoskopparina, mikä pelinjohtaja Jari Komulaisen mukaan oli toimiva ratkaisu. Arkistokuva.
Koppari Ellinoora Ojala nähtiin Porissa kakkoskopparina, mikä pelinjohtaja Jari Komulaisen mukaan oli toimiva ratkaisu. Arkistokuva.

Lappeenrannan Pesä Ysit ei pystynyt kilpailemaan Porin Pesäkarhuja vastaan naisten Superpesiksessä perjantaina. Pori osoitti sarjan ääripäiden tasoerojen olevan valtavat, kun se voitti Ysit lukemin 2–0 (6–0, 12–0).

Noin puolet porilaisten juoksuista tuli hyvillä lyönneillä ja loput Ysien erilaisista virheistä.

– Valtava tasoero joukkueiden välillä. Vastustajan pelinjohtaja sanoi, että heillä peli meni vielä aika nappiin. Lukemat olivat sen puolesta tosi selvät, Pesä Ysien pelinjohtaja Jari Komulainen totesi.

Yseissä kaudet 2010 ja 2011 pelannut Porin lyöjätykki Susanna Puisto näytti entiselle joukkueelleen sisäpelin mallia ja löi peräti yhdeksän juoksua.

Samaan aikaan Ysien sisäpeli oli kolean kelin kohmeuttamana olematonta. Lappeenrantalaisjoukkue loi avausjaksolla yhden kolmostilanteen, mutta tauon jälkeen ei enää ainuttakaaan.

Ysien kärkilyönnit onnistuivat vain 24-prosenttisesti, kun Porin prosentti oli hurja 73.

– Aloitimme sisävuorot varovaisesti. Emme uskaltaneet niissä pelata ja haastaa, vaan välttelimme virheitä. Oli se paljon vastustajan hyvyyttäkin, ettemme tilanteita saaneet.

Komulainen oli tyytyväinen omiensa kopparipelaamiseen. Ysit vaihtoi Eveliina Rantosen kolmospuolelle isoon ruutuun ja Ellinoora Ojalan kakkoskoppariksi. Muutos toimi.

– He olivat itsekin siihen tyytyväisiä. Näin puolin se tuntuu heillekin helpommalta.

Yseille tarjoutuu tilaisuus pelin parantamiseen nopeasti, sillä joukkue kohtaa lauantaina Tampereella Manse PP:n.

Ysit lähti jo Porissa otteluun selkeästi kahdella kärjellä, joilla joukkue jatkanee Tampereella.

Lauantain jälkeen Yseillä on viikko taukoa, kunnes se kohtaa perättäisissä otteluissa niin sanotut päävastustajansa Siilinjärven, Joensuun, Rauman ja Mynämäen.

– Se on putki, jossa meidän pitää olla parhaimmillamme.

Luetuimmat