Joonatan Kovanen johti NST:n päätöserän hurjaa rymistelyä — Syyskauden makea päätös pitää joukkueen tiukasti divarin kärjen takaa-ajajana.

MIKA STRANDÉN

Neljä osumaa nostivat Joonatan Kovasen syyskauden maalisaldon jo 22:een.

Hurja kolmannen erän tulitus toi palkinnoksi kovan paketin NST:n miesten syyskauden päätösottelussa salibandyn divarissa. Kotijoukkue oli kaksi erää takaa-ajajana, mutta päätöserän neljä maalia toivat makean 6—3 (0—1, 2—2, 4—0) -voiton toisesta kärkikaartin takaa-ajajasta Josbasta.

Kolme maalia kolmannessa ja kerran avauserässä iskenyt NST:n pörssikärki Joonatan Kovanen näki ottelun alussa samoja ongelmia kuin joukkueen edellisessä pelissä.

Parilla kentällä alkoi homma toimia. — Perttu Kytöhonka

— Lähdettiin vähän unisesti liikkeelle.

Oma onnistuminen ilahdutti Kovasta.

— Oli pieni ns kuiva jakso. Hauska, että on taas saanut peliä rullaamaan.

Pitkä takaa-ajo

Josba nousi johtoon avauserän kahdeksannella minuutilla ja iski toisessa erässä ylivoimalla 0—2 ennen kuin Kovanen alkoi nostaa kotikatsomon tunnelmaa illan ensimmäisellä maalillaan. Toisen erän kolmen minuutin maalikimaran päätti kuitenkin joensuulaisten Ville Laasonen.

Juho Simolin toi kotijoukkueen ennen taukoa maalin päähän, mutta varsinainen rymistely alkoi päätöserässä, jossa Simolin (2+1) oli Kovasen kanssa vieraille liian röyhkeä parivaljakko.

NST:n valmentaja Perttu Kytöhonka herätteli joukkuettaan nostamalla karvausta ylemmäs ja tiivistämällä ryhmää. Päätöserässä tuli hieno palkinto.

— Parilla kentällä alkoi homma toimia, Kytöhonka sanoi.

Valmentajaa rytminvaihdoksen onnistuminen kesken pelin tyydytti erityisesti. Poissaolot olivat pyöräyttäneet vähän jokaista NST:n kenttää uusiksi, ja Kytöhonka näki sen vaikuttaneen alussa pallollisen pelin rytmitykseen.

— 1—3-tilanteen jälkeen päästiin mukaan peliin työn ja karvauksen kautta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat