SaiPa voitti jälleen pitkän kaavan kautta, Pelicans kaatui Lahdessa voittolaukauksilla

Keltapaitojen sankari oli laitahyökkääjä Joni Nikko, joka oli värkkäämässä joukkueensa molempia maaleja. Voittolaukauskisassa onnistui ainoastaan Ahti Oksanen.

Viena Kytöjoki

SaiPan puolustaja Per Savilahti-Nagander ja Pelicansin hyökkääjä Kimi Koivisto tavoittelivat kiekkoa kulmassa.

SaiPan nappasi väliviikon toisen yliaikavoittonsa. KooKoo kaatui tiistaina jatkoajalla, mutta Pelicans taipui Lahdessa vasta voittolaukauksilla.

Voittolaukauskisassa onnistui ainoastaan ensimmäisessä parissa yrittänyt Ahti Oksanen, joka ampui kiekon ohi Pelicans-vahti Janne Juvosen. Kaksi pistettä lähtivät Lappeenrantaan lukemin 3—2.

Varsinaisella peliajalla SaiPan sankari oli kakkosketjun laitahyökkääjä Joni Nikko, joka oli värkkäämässä keltapaitojen molempia maaleja. Nikon pisteet Lahdessa olivat 1+1.

Pelicans meni ottelussa johtoon SaiPan kannalta nolosti. Vieraat pelasivat ylivoimalla, mutta hukkasivat kiekon omassa kenttäpäädyssään.

Ensin syöttö lipsahti alimpana pelaajana olleen puolustaja Kalle Maalahden mailan alta, eikä kiekkoon osunut myöskään maaliltaan ulos rynnännyt Frans Tuohimaa ja Pelicansin Jesse Mankinen pääsi kurittamaan kasvattajaseuraansa alivoimalla.

SaiPa tasoitti toisen erän puolivälin jälkeen. Joni Nikko tarjosi kiekon maalin takaa Ville Kohon lapaan, ja Kohon laukaus painui Pelicansin maaliin.

Erän lopussa Nikko teki SaiPan johtomaalin ylivoimalla. Laituri ohjasi kiekon alivoimaneliön keskeltä ohi Janne Juvosen. Kovan ja tarkan syötön osumaan antoi kultakypärä Topi Nättinen.

Päätöserän alussa SaiPalla oli loistopaikka kasvattaa johtonsa kahteen maaliin, kun Nättinen pääsi karkuun kesken alivoimapelin.

Nättinen pelasi tekopaikan perässä tulleelle Jonatan Tanukselle, mutta Pelicans-vahti Juvonen oli hyvin tilanteessa mukana ja torjui Tanuksen yrityksen.

Pelicans tasoitti erän puolivälissä, kun Iikka Kangasniemi iski kiekon läheltä ohi Frans Tuohimaan.

Tuohimaa protestoi maalia tuomareille ilmeisesti siksi, koska ennen maalia pelikaanipaitojen Miska Siikonen otti kiekon ilmasta kädellään alas, mutta maali hyväksyttiin.

Jatkoajalla Tanuksella ehti olla ratkaisunavaimet käsissään, kun hän pääsi hyökkäykseen yhdessä Roy Radken kanssa. Syötön sijaan Tanus päätti ampua, mutta laukaus osui Janne Juvosen hanskaan.

Ennen vuodenvaihdetta SaiPa pelaa vielä yhden ottelun, kun Ilves saapuu lauantaina Kisapuistoon.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat