Hyökkääjät Topi Nättinen ja Ahti Oksanen jälleen SaiPan käytössä Kuopiossa, sputnikit yrittävät kirkastaa synkkää vierassaldoaan Spengler-cupin voittajien kustannuksella

Ketjukoostumukset ovat kokeneet viilausta sitten Ilves-ottelun.

Minna Mänttäri

SaiPan Topi Nättinen liiskasi Jukurien Valtteri Hietasen laitaan marraskuun lopulla pelatussa ottelussa. Nättinen oli peleistä sivussa koko joulukuun.

SaiPa lähtee aivan erilaisilla ketjukoostumuksilla vuoden ensimmäiseen otteluunsa Kuopiossa, kuin millä se päätti viime vuoden vierastappioon Ilvestä vastaan.

Kultakypärä Cody Kunyk jatkaa omalla paikallaan ykkösketjun keskellä. Rinnalleen hän saa koko joulukuun sivussa olleen Topi Nättisen ja Tyler Morleyn.

Pakkiparissa Robin Salo saa rinnalleen Erik Aution, joka oli sivussa kaksi edellistä ottelua. Kalle Maalahti puolestaan muodostaa parin Jere Sneckin kanssa.

Puolustajista Vladimir Denisov ja Brenden Kichton jatkavat keskenään.

Kakkosketjua johtaa Micke Saari, ja laidoilla hyökkäävät Nättisen tavoin kokoonpanoon palaava Ahti Oksanen ja David Goodwin.

Tomi Iso-Mustajärvi puolestaan siirtyy laidasta kolmosketjun keskushyökkääjäksi. Ketjun laitahyökkääjinä ovat Jonatan Tanus ja Joni Nikko.

Nelosketjukin on kokenut pientä viilausta, kun Mikael Kuronen tulee Ville Kohon oikealle laidalle ja Oskari Lehtinen aloittaa ottelun ylimääräisenä hyökkääjänä.

SaiPa yrittää kirkastaa Kuopiossa synkkää vierassaldoaan. Sputnikit ovat liigan heikoin vierasjoukkue, vaikka sarjataulukossa sijoitus onkin kahdeksas.

Väliviikolla Spengler-cupin voittoa Sveitsin Davosissa ensimmäisenä suomalaisseurana juhlinut KalPa on napsinut kotiotteluistaan voittoja ja tappioita miltei vuorotahtia. Kuopiolaisten syksyyn mahtui pitkä tappioputki, ja tällä hetkellä KalPa on liigassa 11:s, kuusi pistettä viimeisestä pudotuspelisijasta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja SaiPa on ollut parempi kummallakin kerralla, joskin ensimmäinen yhteenotto lokakuussa Kuopiossa ratkesi vasta voittolaukauksilla.

SaiPa tänään Kuopiossa

Topi Nättinen - Cody Kunyk - Tyler Morley

Robin Salo - Erik Autio

David Goodwin - Micke Saari - Ahti Oksanen

Vladimir Denisov - Brenden Kichton

onatan Tanus - Tomi Iso-Mustajärvi - Joni Nikko

Kalle Maalahti - Jere Sneck

Emil Oksanen - Ville Koho - Mikael Kuronen

Oskari Lehtinen

Mv: Frans Tuohimaa (Niclas Westerholm)

Kommentoidut