Pihlajalinna osti Lappeenrannan Huhtiniemen liikuntakeskuksen ja Forever-ketjun

Kaupan myötä sosiaali- ja terveyspalveluita tuottava pörssiyhtiö ottaa palettiinsa myös hyvinvointipalvelut.

Kai Skyttä

Huhtiniemen liikuntakeskuksen salibandyhallissa vietettiin harjannostajaisia 2010. Kaupunki tuki hallin rakentamista sitoutumalla ostamaan sieltä 15 vuoden ajan pelivuoroja 72 000 eurolla vuodessa.

Suomen johtaviin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajiin kuuluva Pihlajalinna ostaa Forever-liikuntakeskukset. Yritys laajentaa samalla toimialaansa hyvinvointipalveluihin, joita Forever on erikoistunut tarjoamaan kuntoileville aikuisille.

Pihlajalinna saa kaupalla omistukseensa kymmenen liikuntakeskusta Etelä-Suomen alueella, ulkopuolelle jää ketjusta kaksi. Lappeenrannassa Pihlajalinnalle siirtyy Huhtiniemen liikuntakeskus. Muut ovat Helsingissä (2), Espoossa, Vantaalla (2), Keravalla, Järvenpäässä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

Terveyttä könttähinnalla

Pihlajalinna omistaa jatkossa Forever-liikuntakeskuksista noin 70 prosentin siivun. Ostettavien liikuntakeskusten liikevaihto oli vuonna 2017 yhteensä noin 17 miljoonaa euroa.

— Sote-uudistuksen jälkeen yhä suurempi osa terveydenhuollosta siirtyy suoriteperusteisista palkkioista kiinteähintaiseen liiketoimintamalliin. Se tarkoittaa sitä, että meille ei makseta esimerkiksi yksittäisestä lääkärikäynnistä, vaan siitä, että huolehdimme ihmisen terveydestä, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen kuvaa.

Hyvin kannattava pörssiyhtiö

Pihlajalinnan liikevaihdosta yli 60 prosenttia tulee kiinteähintaisesta liiketoiminnasta. Pörssiyhtiön liikevaihto oli 399 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja liikevoitto 15 miljoonaa.

Pihlajalinnan omistukseen siirtyy myös Huhtiniemen salibandyhalli, jonka rakentamista Lappeenrannan kaupunki päätti 2009 tukea ostamalla hallista seuroille vuoroja 15 vuoden ajan 72 000 eurolla vuodessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet