Sudet ei tiedä, mitä häviö tarkoittaa — Viides mestaruuspokaali entisten viereen

Wiipurin Sudet ei ole sarjassa hävinnyt koskaan kenellekään, ja lappeenrantalaiset olivat taas naisten jääpallon finaalissa ylivoimaisia.

Vesa Salminen

Pääosa Susien pelaajista on pelannut yhdessä koko seuran historian ajan. Se näkyy kentällä ja etenkin mestaruusjuhlissa.

Viides pytty edellisten viereen toi Wiipurin Susille ainutlaatuisen putken naisten jääpallon SM-sarjassa. Kisapuiston finaalissa kaatui Porvoon Akilles 9—2 (5—1).

Neljä mestaruutta peräkkäin ovat naisissa voittaneet JPS ja Botnia.

— Tää on melkein hienoin voitto, kun kukaan ei ole naisissa aiemmin voittanut viittä mestaruutta, Susanna Simola mietti kentän laidalla, kun juhlat olivat siirtyneet pukuhuoneen puolelle.

Vieressä Joanna Nykänen vakuutti, että aina voittaminen tuntuu yhtä hyvältä. Vaikka sunnuntai ei ole viikon paras juhlapäivä, sauna oli joka tapauksessa illaksi varattu.

— Erikseen varmaan pidetään kauden päättäjäiset, Nykänen sanoi.

Poikien kanssa 

Molemmat naiset pitävät erityisen tärkeänä kehityksen kannalta sitä, että käytännössä kaikki pelaajat ovat pelanneet poikien kanssa junioreissa. Toinen avaintekijä on yhtenäisyys.

— Meillä on niin hyvä porukka, kaikki ovat ystäviä keskenään, Simola kuvasi.

— Kaikki ovat kilpailuhenkisiä, kukaan ei löysäile, Nykänen korosti.

Vaikka joukkue on ollut pitkään samassa kokoonpanossa, kaksikko sanoo kokeneempien pelaajien pyrkivät tukemaan junioreita, jotka ovat nyt joukkueessa saman ikäisiä kuin he aikoinaan, kun Sudet syntyi 2013.

— On koitettu rohkaista heitä, että kaikki jatkaisivat, Nykänen sanoi.

Ylivoimainen joukkue

Sudet ei ole historiansa aikana hävinnyt ainuttakaan ottelua, eikä sillä ollut sen enempää nyt kuin aiemminkaan tämän kauden turnauksina pelatussa sarjassa todellista haastajaa.

Debyyttikautensa päävalmentaja mestaruuteen päättänyt Jukka Rautio ei mielestään nähnyt aivan parasta Susia, mutta ero Akillekseen oli silti selvä. Porvoolaiset makasivat alhaalla, kun naisten jääpallon Barcelona kierrätti palloa.

— Tänään ei ollut paras päivä, nyt vain taisteltiin mitalista, Rautio kuvasi.

Meillä on niin hyvä porukka, kaikki ovat ystäviä keskenään. — Susanna Simola

Koko Susien historian seurassa mukana ollut Rautio on nähnyt lupaavien nuorten naisten kasvun aikuiseksi.

— Joukkue on ollut jo vuosikymmenen yhdessä. Kaveriporukka ja erittäin lahjakkaita urheilijoita.

Oman hankaluutensa harjoitteluun on tuonut se, että viisi pelaajaa matkaa paikalle Joensuusta, mutta erityisesti nuorten pelaajien onnistunut sisäänajo on ilahduttanut Rautiota.

Maailmancup tavoitteena

Seuraava maali Susilla on syksyn maailmancupissa, jos rahat matkaan saadaan kasattua.

— Treenataan sinne kovaa, eikä lähdetä nöyristelemään Ruotsin joukkueita, Joanna Nykänen lupasi.

Uusimmat uutiset