Lappeenranta suosittelee aikuisten ryhmäharrastusten keskeyttämistä kaupungin sisäliikuntatiloissa – Sisäkuntosalit ja Myllysaaren sauna suljetaan, mutta uimahallit pidetään auki rajoitetuilla kävijämäärillä

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa 20 henkilön määrärajaus huomioiden. Ottelu- ja kilpailutapahtumia voidaan myös järjestää, mutta yleisöä saa olla erillisessä katsomossa enintään 20 henkeä. Tämänhetkisen tulkinnan mukaan yleisö ja joukkueet katsotaan omiksi ryhmikseen.

Anu Kiljunen

Lappeenrannan kaupunki suosittelee vahvasti, että urheilutalossa ja kaupungin muissa liikuntatiloissa käytetään maskia muualla kuin itse urheilusuorituksessa. Arkistokuva.
Lappeenrannan kaupunki suosittelee vahvasti, että urheilutalossa ja kaupungin muissa liikuntatiloissa käytetään maskia muualla kuin itse urheilusuorituksessa. Arkistokuva.

Lappeenrannan kaupunki suosittelee aikuisten ja yli 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä kaupungin sisäliikuntatiloissa.

Joukkue- ja kontaktilajeja koskeva suositus perustuu Eksoten aiemmin tiistaina julkaisemaan tietoon, että Etelä-Karjala on siirtynyt koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen. Sen vuoksi 3.–31. joulukuuta välisenä aikana voidaan järjestää vain alle 20 hengen tilaisuuksia.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa kaupungin liikuntatiloissa 20 henkilön määrärajaus huomioiden. Ottelu- ja kilpailutapahtumia voidaan myös järjestää kaupungin liikuntatiloissa, mutta yleisöä saa olla erillisessä katsomossa enintään 20 henkeä. Katsojat ja urheilijat eivät saa kohdata toisiaan.

Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistisen mukaan yleisö ja joukkueet tulkitaan omiksi ryhmikseen, mutta selvitettäviä asioita on vielä paljon. Mikäli tilassa saa olla korkeintaan yhteensä 20 urheilijaa, monessa lajissa se tarkoittaa käytännössä vain yhtä joukkuetta. Lisäksi ottelutapahtumassa ovat läsnä joukkueiden taustajoukot, tuomarit ja toimitsijat.

Aluehallintovirasto tekee varmasti lähipäivinä vielä tarkennuksia. — Pasi Koistinen

– Vaikuttaa siltä, että tässä on aluksi vedetty vain isoja viivoja eikä sellaista tietoa ole ehkä ollut, että eri lajeissa joukkueissa on eri määrä väkeä. Aluehallintovirasto tekee varmasti lähipäivinä vielä tarkennuksia, Koistinen sanoo.

SM- ja 1-divisioonatason ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminnassa täytyy myös noudattaa 20 hengen kokoontumisrajoituksia.

Kaupunki myös suosittelee vahvasti, että sen liikuntatiloissa käytetään maskia muualla kuin itse urheilusuorituksessa.

Uimahallit pysyvät auki, mutta kävijämäärät rajoitetaan 50 prosenttiin normaalista kävijämäärästä ja määriä seurataan. Sisäkuntosalit ja Myllysaaren sauna on päätetty sulkea.

Loppuvuodeksi tiukentuvista rajoituksista huolimatta Lappeenrannan liikuntatoimi suosittaa kuntalaisille edelleen liikkumista erityisesti ulkona.

Luetuimmat