Tehottomuus vaivasi Ketterää — SaiPan kasvatti Joona Lankinen laukoi Peliittojen voittomaalin päätöserässä

Ketterän keskiviikkoillan ainoasta maalista vastasi Joel Olkkonen.

Santeri Tynkkynen

Ketterä hallitsi keskiviikon ottelua, mutta maalinteko tuotti tuskaa imatralaisille.
Ketterä hallitsi keskiviikon ottelua, mutta maalinteko tuotti tuskaa imatralaisille.

Viime viikon perjantaina Suomen cupin voittanut Ketterä palasi takaisin Mestis-kaukaloihin keskiviikkona, kun se kohtasi Imatran jäähallissa Peliitat. Tehottomuuden kanssa keskiviikkona kamppaillut Ketterä hävisi ottelun lukemin 1—3 (0—0, 1—1, 0—2).

Peliittojen voittomaalin päätöserässä iski lappeerantalaislähtöinen SaiPan kasvatti Joona Lankinen. Voitosta Peliitat saa kiittää myös maalivahtiaan Jasper Patrikaista, joka torjui ottelussa 36 kertaa.

—Tuotettiin sellainen määrä paikkoja, että pitäisi ottelu voittaa. Tehtiin voittavia asioita, mutta joskus ei uppoa niin ei uppoa, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen pohti ottelun jälkeen.

Ketterän paidassa tänään kauden ensimmäisen Mestis-ottelun pelasi seuran oma kasvatti Jesse Viskari, joka hyppäsi ykkösketjuun tuuraamaan ottelun alla sairastunutta Arttu Rämöä.

—Viskarilta ihan hyvä esitys, tietysti siellä on paljon vielä tekemistä. Nuori mies ja tulee ensimmäistä kertaa Mestikseen, niin ei se vielä ole valmista. Ihan lupauksia esittävä esitys, pystyi siinä touhuamaan siinä missä muutkin, Lehtonen kommentoi Viskarin esitystä.

Ottelun avauserä ei yleisölle erikoisuuksia tarjonnut. Ketterä hallitsi näennäisesti peliä ja sai painetta Peliittojen päätyyn, mutta huippupaikat jäivät siitä huolimatta vähiin.

Ketterän paras maalipaikka ensimmäisessä erässä syntyi heti ottelun alussa, kun Aku Kestilä laukoi kiekon läpiajosta tolppaan. Lähellä maalintekoa kävi myös Peliitat, kun erän loppuhetkillä kahden miehen ylivoimalla kiekko pyöri jo maaliviivan tuntumassa. Ketterän maalivahti Santeri Lipiäinen onnistui vielä räpiköimään kiekon väljemmille vesille ja Ketterä selvisi tilanteesta takaiskuitta.

SaiPan kasvatti ratkaisi päätöserässä

Toinen erä jatkui pitkälti samanlaisena kuin avaus kaksikymppinen. Keskiviikkoillan ensimmäisestä maalista vastasi Peliitat, kun Paavo Tynin laukaus b-pisteeltä yllätti Santeri Lipiäisen.

Vierasjoukkueen iloa ei kestänyt pitkään, kun 36 sekuntia myöhemmin Ketterän Joel Olkkonen iski pelin tasoihin. Olkkonen purjehti koko kentän läpi ja päätti hyökkäyksen ujuttamalla kiekon ohi Jasper Patrikaisen.

Imatran jäähallin digitaalit pysähtyivät aikaan 51:20, kun Peliitat nousi ottelussa jälleen kuskin paikalle. Peliittojen lappeenrantalaislähtöinen Joona Lankinen pääsi hyödyntämään Ketterän nukahduksen puolustuspäässä ja hän napautti vierailijat 2-1-johtoon. Maali oli SaiPan kasvatille Mestis-uran ensimmäinen.

Ketterä haki ottelun lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin iski jäähyboksista läpiajoon karannut Aleks Haatanen.

Juttua muokattu kello 21.16, lisätty Ketterän päävalmentajan Matias Lehtosen kommentit.