Tilaajalle

FIFA-tuomariksi pääseminen vaati lappeenrantalaiselta Turkka Valjakalta 17 vuotta tinkimätöntä työtä — Eksoten fysioterapeutti treenaa kuin urheilija ja tutkii peliä kuin valmentaja

Lappeenrantalainen Turkka Valjakka on Suomen uusi jalkapallon kansainvälinen avustava erotuomari. Erotuomariura on ollut hänelle tapa pysyä mukana rakastamassaan urheilulajissa. Taitojen kehittäminen edellyttää kurinalaista ja omistautunutta elämää.

Kai Skyttä

Turkka Valjakka huolehtii tarkasti harjoittelustaan, ravinnostaan ja levostaan. Kokonaisuuden hallinta on jaksamisen kannalta tärkeää, kun kuormaa kertyy helposti paljon jo matkustamisista. Pelipäivän rutiineihin kuuluu ateria, jonka tavallisia paloja ovat riisi, kana ja parsakaali. — Sellaista helposti sulavaa, mistä saa kuitenkin energiaa. Myös kahvi on tärkeää.

Yksi Suomen jalkapalloilun tuoreimmista kansainvälisen tason tekijöistä majailee arkisin Lappeenrannan Armilankadulla. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin asiantuntijafysioterapeutti Turkka Valjakka kättelee jämäkästi, hymyilee leveästi ja kutsuu sisään.

Uusimmat uutiset