Namika jäi uinailemaan, kun sen entisen mestaripelaajan Kimmo Tolvasen valmennettavat jyräsivät yli — Catz Kakkosta vastassa ollut Catz-kasvatti Lotta Hämäläinen ylsi Sammonlahdessa liki triplatuplaan

Mika Strandén

Oma kasvatti Gleb Sokolov on Namikan kantavia voimia 1. divisioona B:ssä. Arkistokuva.
Oma kasvatti Gleb Sokolov on Namikan kantavia voimia 1. divisioona B:ssä. Arkistokuva.

Namika Lappeenranta jahtaa kauden avausvoittoaan vielä toisenkin ottelun jälkeen koripallon miesten 1. divisioona B:ssä. Namikasta ei ollut sunnuntaina sarjan huippujoukkueeksi arvioidun Karkkilan kampittajaksi vierasparketilla, vaan joukkue joutui poistumaan kotimatkalle tappioluvuin 96—67 (51—28).

— Ensimmäinen puoliaika oli meille tosi vaikea. Sen jälkeen peli pysyi suhteellisen tasaisena, mutta se ei riitä, jos meinaa voitosta taistella, Namikan päävalmentaja Jukka Reponen totesi.

Namikan entisen mestaripelaajan Kimmo Tolvasen valmentama Karkkila otti ottelun haltuunsa heti alussa, jossa Namikan peli oli kauttaaltaan kohmeessa.

Lappeenrantalaisten vapaatkin heitot kolisivat rautoihin, ja lopulta sen 21 ensimmäisestä pelitilanneheitosta upposi koriin vain kaksi.

Namikan pirteimmäksi hetkeksi ottelun avauspuoliskolla jäi Kalle Kinnusen (11/9/4r/2s) käynnistämä 8—0-pisteputki, joka kavensi tilanteeksi 32—18.

Yhdysvaltalaisvahvistus Caleb Richey (17/4/11s) rytmitti Karkkilan hyökkäyksiä monipuolisiksi, mikä avasi alati pelitilaa Namikan epävarmasta puolustuksesta. Namikan itseluottamusta koettelivat myös kotijoukkueen pitkien hyökkäysten päätteeksi tulleet kolmoset.

Ennen puoliaikaa Karkkilan pelitilanneheitot onnistuivat 60-prosenttisesti. Kotijoukkueelta kovia olivat myös Richeyn maanmies Andre Frazier-Stanley (20/7/2s) ja monipuolinen järkäle Juha Anttila (17/14/7s).

Reponen näki omillaan olevan parannettavaa kaksinkamppailupelaamisessa ja yleisessä fyysisyydessä sekä terästäytymisen varaa varsinkin heti otteluiden alussa.

— Pelasimme pikkuisen liian kiltisti, kun kaveri tuli kuitenkin vähän vauhdilla päälle. Meidän on tuotava treeneihin tuo sama fyysisyys, jonka nämä pelit vaativat. Homma ei muut yht’äkkiä näissä peleissä, jos treenit eivät ole samalla tavalla kovia. Puolustamiseen meidän on saatava vain enemmän kroppaa mukaan, Reponen totesi.

— Pelaajat ovat kykeneviä siihen, mutta oppi on näistä otettava ja oltava valmiit niin mentaalisesti kuin fyysisesti.

Namikalle jäi matkalta hyviäkin asioita käteen

Tauon jälkeen Karkkilan terävyys herpaantui reilussa johtoasemassa. Samaan aikaan Namika terästi omaa peliään ja nakutti kolmannella neljänneksellä 25 pistettä eli kolmea vaille saman määrän kuin ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Hyökkäyspäässä Aubrey Conerlyn (16/4/4s) ja Kinnusen yhteispeli oli ajoittain näyttävää, kuten myös kaaren sisältä tarkasti osuneen Gleb Sokolovin (20/5) liikkeet ahtaissa tiloissa.

Reposta lämmittivät joukkueensa parantuneet otteet toisella puoliajalla.

— Nämä tuovat toivottavasti meille hyviä juttuja jatkossa. Olemme olleet käytännössä puolitoista kuukautta kasassa, eli olemme vielä aika alkutekijöissä. Sitähän tämä on: oppia koko ajan.

Namikan seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina, jolloin se isännöi Tapiolan Honkaa Sammonlahden palloiluhallissa.

Kai Skyttä

Lotta Hämäläinen pelasi Catzissa vielä kaudella 2016—2017, jonka jälkeen hän siirtyi Espoo Basket Teamiin. Arkistokuva helmikuulta 2017 Latvia-Viro-liigan ottelusta Catz-RSU.
Lotta Hämäläinen pelasi Catzissa vielä kaudella 2016—2017, jonka jälkeen hän siirtyi Espoo Basket Teamiin. Arkistokuva helmikuulta 2017 Latvia-Viro-liigan ottelusta Catz-RSU.

Catz Kakkone jäi kakkoseksi EBT-kakkoselle

Catz Kakkone kärsi sunnuntaina kotitappion Espoo Basket Teamin kakkosjoukkueelle koripallon naisten 1. divisioonassa lukemin 60—84 (39—36).

EBT karkasi Catzilta kolmannella neljänneksellä, jonka se voitti laajalla onnistujakaartillaan pistein 23—6 ja kasvatti päätösjaksolla johtoaan vielä kymmenellä pisteellä.

Vierasjoukkueen hahmo oli Catz-kasvatti Lotta Hämäläinen, joka jäi yhden pallonriiston päähän triplatuplasta. Hämäläisen tilastorivi oli 13 pistettä, 11 syöttöä, yhdeksän riistoa ja kaksi levypalloa.

EBT:n mukana Sammonlahdessa vieraili myös kaksi Suomen mestaruutta Catzissa voittanut Lotta Aaltonen, joka lopetti liigauransa viime keväänä puolivälierätappioon Lappeenrannassa, mutta jatkaa koripallon harrastamista alemmalla tasolla. Aaltonen teki Catzin Iiris Muhosen kanssa kentän suurimman pistemäärän 17.

Reetta-Sofia Tulkki heitti Catzille 13 pistettä ja Nea Laaksonen yhdeksän.

Catz Kakkosen kausi jatkuu niin ikään tulevana sunnuntaina, jolloin se reissaa Joensuuhun Katajaa kaatamaan.

Luetuimmat

Kommentoidut