Reshetko vaihtaa Catzin vanhaan veriviholliseen Peli-Karhuihin — ”Monet ovat varmasti shokissa tästä siirrosta”

Kai Skyttä

Catzin Elena Reshetko taisteli PeKan Minna Stenin, Daniela Wallenin ja Brittany Starlingin kanssa viime kevään toisessa finaaliottelussa.
Catzin Elena Reshetko taisteli PeKan Minna Stenin, Daniela Wallenin ja Brittany Starlingin kanssa viime kevään toisessa finaaliottelussa.

Kukaan ei ole symboloinut Catzin vuonna 2005 alkanutta pääsarjataivalta niin kuin 33-vuotias Elena Reshetko. Ei symboloi enää, sillä Reshetko vaihtaa Catzin paidan kovan kilpakumppanin Peli-Karhujen asuun.

Reshetko tuli Catziin jo B-juniorina ja on saavuttanut kasvattajaseuransa kanssa kuusi Suomen mestaruutta sekä 13 peräkkäistä SM-mitalia.

Ajattelin, että nyt on hyvä kokeilla eri joukkuetta ja eri valmentajaa. —  Elena Reshetko

— Monet ovat varmasti shokissa tästä siirrosta, Reshetko myöntää.

— Ajattelin, että nyt on hyvä kokeilla eri joukkuetta ja eri valmentajaa. Uusi kokemus on aina hyvä asia, viime kesänä Suomen kansalaisuuden saanut Reshetko perustelee.

Reshetko tunnetaan kovana korinaluspelaajana. 184-senttinen sentteri on pelannut 306 runkosarjaottelua, ja uran pistekeskiarvo on kova 15,3.

— Olen joukkuepelaaja. Kuuntelen, mitä valmentaja minulta haluaa ja toteutan sen. Omalla tyylilläni tietenkin.

Paras vapaana oleva iso pelaaja

Tiukassa venäläiskurissa varhaiset korisoppinsa saanut Reshetko on raudanluja ammattilainen. Se oli myös PeKa-valmentaja Roope Mäkelän ensivaikutelma sopimusneuvotteluissa.

— Todella iso ammattilainen. Meille on suuri kunnia saada hänet tänne, Mäkelä iloitsee.

— Muutos on kova juttu varmasti hänellekin, mutta on ymmärrettävää, että jossain vaiheessa haluaa nähdä muutakin.

Vuosikausien riesa

Reshetko on pelannut PeKaa vastaan yhteensä peräti 70 liigaottelua pistekeskiarvolla 15,2. Kolmesti Reshetko on napannut kultamitalit finaaleissa PeKan nenän edestä.

Nyt vuosikausien riesa johtaa esimerkillään PeKan nuorempia pelaajia.

— Olen varmaan joukkueen vanhin pelaaja ja autan nuorempia aina kun he tarvitsevat. Niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Reshetko sanoo.

— En kuitenkin ole sellainen johtaja, joka tappelee kentällä. Olen ystävällinen.

Ei korista kesällä

Kahden lapsen äiti on toistaiseksi viettänyt kesää lomaillen.

— Olen lenkkeillyt ja uinut lasten kanssa, mutta koripalloon en ole koskenut. Olo on kuitenkin hyvä ja odotan ensi kautta innolla, Reshetko sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset