Uskomatonta epäonnea SaiPa-puolustuksessa, Kalle Maalahti ei pelaa keskiviikkona Turussa — Tällä kokoonpanolla SaiPa hakee pakkovoittoa

Mika Strandén

SaiPan ja TPS:n välinen puolivälieräsarja jäi näihin tunnelmiin maanantaina Lappeenrannassa. SaiPa sai jatkettua kauttaan voittamalla 3—1. Keskiviikkona on jälleen pakkovoiton paikka.

Lappeenrannan SaiPa on keskiviikkona kovan paikan edessä Turussa viidennessä puolivälieräottelussa. TPS johtaa puolivälieräsarjaa lukemin 3—1. Tappio tarkoittaisi SaiPan kesäloman alkua.

SaiPan lähtökohdat otteluun eivät ole parhaat mahdolliset, sillä riveistä on jälleen pudonnut pois yksi puolustaja. Vielä edellisessä ottelussa Lappeenrannassa puolustuksessa luutinutta Kalle Maalahtea ei ole merkitty kokoonpanoon.

Takaisku on suuri, sillä SaiPalta puuttuu jo entuudestaan useita runkopuolustajia. 

Maarnela isoihin saappaisiin

Maalahden poissaolo tarkoittaa sitä, että pudotuspeleissä lähes olemattomalle peliajalle jäänyt Henry Maarnela saa keskiviikkona suurempaa vastuuta.

Maarnela on merkitty kokoonpanoon ykköspariin Vladimir Denisovin rinnalle. Se ei vielä takaa peliaikaa, sillä Maarnela on ollut kokoonpanossa myös aiemmissa pudotuspeliotteluissa. Kaikkiaan peliaikaa on kertynyt reilut neljä minuuttia kolmannessa ottelussa Turussa.

Viimeksi Maarnela oli kokoonpanossa neljännessä TPS-ottelussa Lappeenrannassa. Tuolloin seiskapakiksi merkitty Maarnela ei käynyt jäällä SaiPan 3—1-voittoon päättyneessä ottelussa. Viimeisessä Pelicans-ottelussa Maarnela oli merkitty kakkospariin Urho Vaakanaisen rinnalle. Tuolloin SaiPa pelasi koko ottelun viidellä puolustajalle, eikä Maarnela käynyt jäällä.

Keskiviikkona viiden puolustajan kierrätykseen tuskin on varaa, sillä SaiPan voittaessa seuraava ottelu pelattaisiin jo torstaina Lappeenrannassa. Lyhyellä palautusajalla puolustuksen rasitus voisi käydä liian kovaksi.

Tomi Kallio palaa SaiPan kiusaksi

SaiPan puolustajaparit muuttuvat hieman Maalahden poissaolon takia. Lasse Lappalainen siirtyy kakkospariin Jere Sneckin seuraksi. Urho Vaakanainen puolustaa kolmosparissa Per Savilahti Naganderin kanssa. Arttu Likola nousee 13. hyökkääjäksi.

Muita muutoksia päävalmentaja Tero Lehterä ei ole SaiPan kokoonpanoon tehnyt. 

TPS sen sijaan muokkaa ykkösketjuaan. Syy siihen on joukkueen runkosarjan kovimman pistemiehen Tomi Kallion paluu kentälle. Kallio on huilannut runkosarjan viimeisiltä kierroksilta saakka loukkaantumisen takia.

Keskiviikkona hänet nähdään tutulla paikalla Eric Perrinin ja Ilari Filppulan rinnalla ykkösketjussa.

TPS—SaiPa alkaa Turussa keskiviikkona kello 18.30. Etelä-Saimaa seuraa ottelun kulkua reaaliajassa verkkosivuillaan.

SaiPa tänään

Hyökkääjät

Jonatan Tanus—Cody Kunyk—Curtis Hamilton

Elmeri Kaksonen—Ville Koho—Kim Strömberg

Ahti Oksanen—Topi Nättinen—Joni Nikko

Roy Radke—David Goodwin—Saku Salminen

Arttu Likola

Puolustajat

Vladimir Denisov—Henry Maarnela

Jere Sneck—Lasse Lappalainen

Urho Vaakanainen—Per Savilahti Nagander

Maalivahdit

Frans Tuohimaa

(Niclas Westerholm)

Uusimmat uutiset