Catz nakkeli Helsinki Basketball Academyn rennosti parkettiin 40 pisteen erolla

Marleena Liikkanen

Catzin sentteri Aleighsa Welch (vas.) ja pelintekijä Valencia McFarland olivat parketin parhaimmistoa HBA:ta vastaan.
Catzin sentteri Aleighsa Welch (vas.) ja pelintekijä Valencia McFarland olivat parketin parhaimmistoa HBA:ta vastaan.

Ammattilaistason Catzin ja Suomen nuorten maajoukkuepelaajista koostuvan Helsinki Basketball Academyn tasoero naisten Korisliigassa oli keskiviikkona valtava. Lappeenrantalaisjoukkue riemastutti kotiyleisöään olemalla HBA:ta parempi pistein  81—41 (49—14). Voitto oli Catzille yhdeksäs kymmenestä ottelusta.

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajan Pekka Salmisen luotsaama HBA oli alusta asti täysi vastaantulija, kun Catz puolusti normaalitasollaan ja nakutti palloa koriin tasaista tahtia.

Catzin pelaajien keskittyminen vaisun vastustajan edessä alkoi herpaantua jo hyvissä ajoin ennen puoliaikaa, minkä vuoksi loppulukemat eivät revähtäneet toteutunutta suuremmiksi.

Catzin onnistumiset jakaantuivat varsin tasaisesti. Parhaan tilastorivin merkkautti Natalie Day, joka heitti 30 minuutissa 20 pistettä, otti yhdeksän levypalloa, riisti pallon neljästi ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.

Tuplatuplaan ylsi sentteri Aleighsa Welch 13 pisteellään ja 10 levypallollaan, joiden lisäksi hän antoi neljä syöttöä ja torjui heiton kahdesti.

Myös vaihtopenkillä ottelut tavallisesti aloittava pelintekijä Miina Lapila keräsi 14 peliminuuttinsa aikana neljä syöttöä, neljä levypalloa ja kaksi pistettä.

HBA saa pian peliinsä apua, sillä Kymen Sanomien mukaan se on hankkinut Kotkan Peli-Karhuista riveihinsä huippulupaavan ja vasta 16-vuotiaan Awak Kuierin.

Kuier pelasi jäähyväisottelunsa kotkalaisjoukkueessa keskiviikkona, kun PeKa taipui kotihallissaan täpärästi hallitsevalle Suomen mestarille Hyvinkään Pontevalle. Ponteva voitti PeKan lukemin 75—72.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat