Jarno Koskirannan itsenäisyyspäivän juhla-asu oli selvillä hyvissä ajoin — Pelimatka vie miehen Tatarstaniin

AOP

Pietarin SKA on suurseura, jossa paineet ovat kovat, mutta myös menestystä on tarjolla. Jarno Koskiranta juhli viime keväänä mestaruutta SKA:n varapuheenjohtajan Roman Rotenbergin kanssa.

Jarno Koskirannan ei tarvitse miettiä, mitä pukisi päälleen itsenäisyyspäivänä. SKA Pietari pelaa Venäjän KHL-liigan jääkiekko-ottelun Kazanissa samaan aikaan, kun Presidentinlinnassa sytytellään kynttilöitä.

Jos haluaa jotain tapahtuvan, pitää osata myös antaa hieman painetta. — Jarno Koskiranta


Pietarilaiset lähtivät Tatarstania kohti jo viikonloppuna, sillä maanantaina on vastassa tasavallan toinen joukkue Neftehimik Nizhnekamskissa. Viikko huipentuu perjantaina etelässä, kun joukkue pelaa vielä Sotshissa ennen paluuta kotikaupunkiin.
— Linnan juhlat on ollut yleensä ainakin taustalla pyörimässä edellisinä vuosina ja jos on oltu kotona, on illallistettu suomalaisten kanssa samalla, Koskiranta kertoo.

Arjen haasteita

Koskirannan mukaan Venäjällä on kova kunnioitus suomalaisia kohtaan. Monella on Suomesta myös omakohtaisia kokemuksia, joita kerrotaan auliisti, kun selviää, mistä naapuri on kotoisin.
Suomesta ja suomalaisuudesta kiekkoilija kaipaa Venäjällä arjen vaivattomuutta.
— Täällä kyllä asiat myös hoituvat, mutta jos haluaa jotain tapahtuvan, pitää osata myös antaa hieman painetta.

Juhlat jatkuvat

Pidot eivät venäläisiltä hevin pääty, kun aihetta on.
— Venäläiset tykkäävät juhlia isosti. Oli juhlat häät tai mitkä vain, niin paljon on vieraita ja järjestelyihin panostetaan. Esimerkiksi ilotulituksia näkee melkein joka viikonloppu Pietarissa, kun jollain on juhlat menossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat