Veiterä viimeisteli runkosarjan kotipelit tyylikkäästi — Mestaruusjahdin kovimpiin kilpakumppaneihin kuuluva Akilles kaatui murskalukemin

Rasitus on tällä viikolla kova, sillä vihreäpaidat pelasivat keskiviikkona Varkaudessa, lauantaina kotonaan ja lähtivät heti ottelun jälkeen kohti Poria yöreissulle. Puolivälierät alkavat jo keskiviikkona.

Kai Skyttä

Veiterän Tero Liimatainen herkutteli tehot 1+3 Akillesta vastaan.

Bandyliigan runkosarjan voiton jo ennen lauantaita varmistanut Veiterä nappasi maukkaan päänahan kaatamalla Akilleen 9—2 (2—1).

Porvoolaiset kuuluvat lappeenrantalaisten pahimpiin kilpakumppaneihin mestaruusjahdissa ja voitto juuri ennen pudotuspelejä varmasti maistuu.

Itse ottelu ei kuitenkaan jääpallon juhlaa tarjonnut.

Nihkeä jää ja hento vesisade tekivät pallollisesta pelaamisesta normaalia vaikeampaa, ja molemmissa leireissä tyydyttiin paiskomaan poikkeuksellisen paljon pitkiä palloja.

Vaikka avausjakso olikin lukemien valossa tiukka, niin Akilles teki ottelussa kokonaisuudessaan paljon enemmän virheitä, joista Veiterän tähtikaarti rankaisi tehokkaasti.

— Tyytyväinen olen tietysti pisteisiin, mutta jääpallo oli tuosta kaukana. Puolin ja toisin läiskittiin palloa. Meillä pysyi alakerta paremmin paketissa, eikä tehty samanlaisia virheitä kuin Akilles, Veiterän joukkueenjohtaja Lauri Segerman kommentoi.

Aika rankka viikko. Onneksi saatiin perjantaiksi kirjattu HIFK:n kohtaaminen Helsingissä siirrettyä aikaisemmaksi. — Lauri Segerman

Tehojen valossa ahnaimmin liikenteessä olivat Tero Liimatainen (1+3) ja Janne Hauska (3+0).

Veiterä päättää runkosarjan sunnuntaina rästiottelulla Porissa Narukerää vastaan. Alun perin tuo kamppailu oli määrä pelata marraskuussa Bandyliigan avausviikonloppuna, mutta se siirrettiin huonon jäätilanteen vuoksi helmikuulle.

Vihreäpaidat pelasivat keskiviikkona Varkaudessa, lauantaina kotonaan ja lähtivät heti ottelun jälkeen kohti Poria yöreissulle. Rasitus on tällä viikolla kova.

Lisäksi puolivälierät alkavat jo tulevana keskiviikkona.

— Aika rankka viikko. Onneksi saatiin perjantaiksi kirjattu HIFK:n kohtaaminen Helsingissä siirrettyä aikaisemmaksi. Vähän kohtuuttomalta tuntuu lähteä ajelemaan tästä suoraan Poriin.

Poimiiko Veiterä Botnian vastustajakseen puolivälieriin?

Bandyliigan pudotuspelisysteemin mukaan lappeenrantalaiset pääsevät valitsemaan runkosarjan voittajana puolivälieriin vastustajan sijoille 5—8 päätyneistä joukkueista.

Tarjolla on varmuudella HIFK, Narukerä ja WP-35. Neljäs vaihtoehto selviää sunnuntaina. Todennäköisesti se on helsinkiläinen Botnia, mutta myös oululainen OLS on mahdollinen.

Segerman ei suostunut paljastamaan mikä on Veiterän ykkösvaihtoehto, mutta aika paljon voi päätellä rivien välistä.

— Matkustaminen on tärkeä kriteeri. Nuo joukkueet ovat aika tasapaksuja pelillisesti. Oman joukkueen kanssa ei ole vielä keskusteltu valinnasta, mutta turhaa reissaamista yritetään välttää. Tuosta voi päätellä mihin suuntaan kallistumme.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei porilainen Narukerä kuulu kuvioon ja varkautelainen WP 35 vastaavasti on juuri tällä hetkellä pelillisesti kovassa iskussa.

Jäljelle todennäköisistä vaihtoehdoista jää kaksi helsinkiläisryhmää, Botnia ja HIFK. Näistä Botnia on pelannut selvästi heikommin ja on sitä kautta paras arvaus Veiterän puolivälierävastustajaksi.

Luetuimmat