Perhe ja läheiset pysyvät mielessä myös maailman kentillä — Ranskassa Lassi Tuovi kaipaa suomalaista järjestelmällisyyttä

AOP/Matti Raivio

Lassi Tuovi lähti ulkomaille helmikuussa 2015, jolloin hän matkasi päävalmentaja Henrik Dettmannin mukana turkkilaisen Besiktasin ohjiin.
Lassi Tuovi lähti ulkomaille helmikuussa 2015, jolloin hän matkasi päävalmentaja Henrik Dettmannin mukana turkkilaisen Besiktasin ohjiin.

Ura koripallovalmentajana on vienyt Lassi Tuovin Lappeenrannasta Englannin kanaalin rannalle Ranskan Gravelinesiin. Ennen Ranskan-kausiaan Tuovi työskenteli turkkilaisessa suurseurassa Besiktasissa.
Lisää matkustamista on hänelle kertynyt myös Suomen miesten koripallomaajoukkueen mukana vuodesta 2010 lähtien.
— Läheiset ovat suurin asia, jota Suomesta kaipaan. Perhe ja ystävät. Ulkomailla ollessa muistaa Suomesta niitä hyviä juttuja, Tuovi kertoo.

Yhteiset hetket

Itsenäisyyspäivä ja kaikki muutkin kotimaasta tutut juhlapäivät muistuttavat yhteisistä hetkistä läheisten kanssa, mutta työ vie mukanaan: Turkissa Besiktas pelasi jouluaattona, BCM Gravelines tänä vuonna aatonaattona.

Kaikki asiat eivät ole niin vakavia. — Lassi Tuovi


Arjessaan Turkissa ja Ranskassa Tuovi on oppinut arvostamaan suomalaista järjestelmällisyyttä. Hän huomaa ajattelevansa työssään päivittäin, miten jokin asia tehtäisiin Suomessa tehokkaammin.
— Suomalaisittain voimme olla todella ylpeitä organisointikyvyistämme. Toisaalta pystyn aika paljon vaikuttamaan ja vakuuttamaan ihmisiä, miten asiat voidaan tehdä paremmin. Se on varmasti yksi syy, miksi saan täällä olla. Pyrin jalkauttamaan vähän paikallisista poikkeavia toimintatapoja tähän kulttuuriin.

Rentoa nautiskelua

Mahdollisimman tehokas suorittaminen on hyve huippu-urheilussa ja markkinataloudessa, mutta ei välttämättä aina tavallisen ihmisen vapaa-ajalla. Tuovi on oppinut Turkissa ja Ranskassa arvostamaan työn ulkopuolella rentoutta ja nautiskelua.
— Kaikki asiat eivät ole niin vakavia. Kyse ei silti ole välinpitämättömyydestä. Täällä osataan nauttia tietyistä tilanteista paljon enemmän kuin Suomessa. Se havahduttaa ajattelemaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat