IPV:n viuhkamies Jyrki Valle saa lähes parhaat voimat mukaan SM-hallipesikseen – "Ei porukka ihan täydessä tikissä ole, mutta pelikunnossa kuitenkin"

IPV aloittaa SM-hallisarjan lauantaina Kiteen Palloa vastaan. Jokeritykki Jere Dahlströmin jättämää aukkoa yritetään tukkia useamman miehen voimin.

Kai Skyttä

Imatran Pallo-Veikkojen pelinjohtaja Jyrki Valle ei mielellään puhu Jere Dahlströmin seuraajasta. Vaikuttaa siltä, että IPV aikoo pelata ilman varsinaista lyöjäjokeria.
Imatran Pallo-Veikkojen pelinjohtaja Jyrki Valle ei mielellään puhu Jere Dahlströmin seuraajasta. Vaikuttaa siltä, että IPV aikoo pelata ilman varsinaista lyöjäjokeria.

Imatran Pallo-Veikot saa sairastupaansa tyhjemmäksi talven ensimmäiseen pesäpallon SM-hallisarjan otteluunsa.

Punapaidat kohtaavat lauantaina Kiteen Pallon Ukonniemi-areenassa, ja syksyn kohuhankinnan Tuomas Jussilan odotetaan debytoivan imatralaisten riveissä.

– Hän kävi polvioperaatiossa joulukuun lopulla ja on päässyt treenaamaan täysipainoisesti jo pidemmän aikaa, pelinjohtaja Jyrki Valle kertoo.

Myös vaihtolyöjäspesialisti Juuso Lattu pääsee mukaan, mutta Kiteeltä siirtyneen Ville Hämäläisen pelikunto on pieni kysymysmerkki.

Sivussa on Jarkko Matikka, joka Vallen mukaan on käynyt pienessä operaatiossa.

– Ei porukka ihan täydessä tikissä ole, mutta pelikunnossa kuitenkin. On hienoa, että pääsemme pelaamaan lähes sellaisilla miehillä, joilla kesälläkin on tarkoitus pelata, Valle toteaa.

Pelijuttuja miettimään

Valle odottaa ensimmäistä SM-hallipeliä innolla.

– Pari harjoituspeliä olemme pelanneet ja treenanneet paljon. Nyt pääsee jo miettimään vähän pelijuttujakin ja katsomaan, missä mennään.

Jere lähti. Se tarkoittaa, että numerolla lyövien pitää ottaa enemmän vastuuta, toki vastuuta myös tulee enemmän. — Jyrki Valle

Kesää silmällä pitäen isoja teemoja ovat kaaripeli ja kotiuttaminen, koska jokerikonkari Jere Dahlström jatkaa uraansa Kouvolassa.

– Jere lähti. Se tarkoittaa, että numerolla lyövien pitää ottaa enemmän vastuuta, toki vastuuta myös tulee enemmän.

Ensimmäisissä hallipeleissä Mikko Kososta peluutettiin jokerina, mutta häntä ei kaavailla vakiomieheksi ruutupaitaan. Lyöjäjokerikuviosta Valle on vaitonainen.

– En haluaisi siitä sanoa, koska se voi vaihtua.

Yksi lyöjä jokeriksi

Viuhkamies nimeää Juho Toivolan, Arttu Vilanderin, Kososen ja Sami Partasen ulkopelaajiksi, joilta onnistuvat myös kotiutuslyönnit.

– Yksi lyöjä tulee olemaan jokerina. Mikko oli silloin, nyt hän pelaa ulkona. Ei ole selkeätä lyöjäjokeria.

SM-hallisarjassa IPV pelaa Itä-Suomen lohkossa. Viikon päästä pelit jatkuvat vierasottelulla Joensuussa ja karkauspäivänä Siilinjärvi saapuu Imatralle.

Lohkovoittaja jatkaa lopputurnaukseen.