SaiPan menestysluotsi Pekka Tirkkonen siirtyy valmentamaan Saksan kiekkoliigaan, sopimus Del-liigassa pelaavan Grizzlys Wolfsburgin kanssa on yksivuotinen

Grizzlys Wolfsburg sai Del-liigassa viime kaudella hopeaa. Tällä hetkellä seura on sarjassa neljäntenä.

Kai Skyttä

Pekka Tirkkonen valmensi SaiPaa hyvällä menestyksellä kausina 2012—2016.
Pekka Tirkkonen valmensi SaiPaa hyvällä menestyksellä kausina 2012—2016.

Sveitsiläisseura EHC Klotenista lokakuussa potkut saanut SaiPan entinen päävalmentaja Pekka Tirkkonen, 49, on löytänyt uuden työpaikan Keski-Euroopasta.

Tirkkonen aloittaa ensi kaudella Saksan Del-liigassa pelaavan Grizzlys Wolfsburgin päävalmentajana.

Sopimus on yksivuotinen, ja Tirkkonen seuraa tehtävässä tshekkiläistä Pavel Grossia, jonka siirtyy Del-liigan suurseuroihin kuuluvan Adler Mannheimin valmentajaksi.

Noin 125 000 asukkaan Wolfsburg tunnetaan Volkswagenin kotipaikkana, mutta yleisömäärillä mitattuna paikallinen Grizzlys kuuluu Del-liigan pienimpiin seuroihin.

Viime kaudella Wolfsburg menestyi kuitenkin erinomaisesti. Viidenneltä sijalta pudotuspeleihin lähtenyt Grizzlys eteni finaaleihin, jotka se kuitenkin hävisi Münchenille.

Tällä hetkellä Grizzlys Wolfsburg on sarjassa neljäntenä.

Suomalaisvalmentajat ovat olleet Saksan pääsarjassa melko harvinaisia. Viimeksi Del-liigassa on valmentanut imatralaislähtöinen Jari Pasanen, joka sai viime lokakuussa potkut Iserlohn Roostersin päävalmentajan paikalta.

Pekka Tirkkonen valmensi SaiPaa kausina 2012—16. Tirkkosen aikakaudella SaiPa selviytyi neljä kertaa peräkkäin pudotuspeleihin, joissa se oli pelannut sitä ennen 2000-luvulla ainoastaan yhden kerran.

Kaudella 2013—14 SaiPa pääsi pronssiotteluun, jossa Rauman Lukko oli kuitenkin parempi.

Saksankielinen uutinen Tirkkosen sopimuksesta löytyy Grizzlys Wolfsburgin kotisivuilta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.