Joutsenon tekojää tarvitsee oman määrärahansa, lausuu lautakunta – Tarvetta tekojäälle on ainakin Joutsenossa ja Lappeenrannan länsialueella

Kai Skyttä

Voisalmen tekojää palvelee erityisesti Lappeenrannan pohjoisosien asukkaita. Arkistokuva.
Voisalmen tekojää palvelee erityisesti Lappeenrannan pohjoisosien asukkaita. Arkistokuva.

Joutsenon tekojääradan toteuttaminen edellyttäisi omaa investointimäärahaa. Lappeenrannan kulttuuri- ja liikuntalautakunta käsitteli Joutsenon tekojääradan rakentamisesta jätettyä valtuustoaloitetta keskiviikkona ja jätti siitä lausuntonsa.

Lappeenrannan kaupunki on rakennuttanut viime vuosina Voisalmeen ja Kimpiseen pienet tekojääradat lähiliikuntapaikoiksi, joilla on ollut heti paljon käyttäjiä. Lausunnossa todetaan, että kulunut talvi osoitti tekojääratojen tarpeellisuuden.

Lautakunnan mukaan tekojään tarve on ilmeinen ainakin Joutsenossa ja kaupungin läntisellä alueella.

Tekojääradan luontevin sijoituspaikka Joutsenossa olisi urheilukeskuksessa nykyisen kaukalon paikalla, kuten valtuustoaloitteessakin ehdotetaan.

Voisalmen ja Kimpisen kaltaisen tekojääkentän investointikustannus on noin 450 000 euroa ja sähkölasku noin 10 000 euroa talvessa.

Laajemman tekojääradan, jossa olisi sekä kaukalo että yleisöluistelualue, karkea kustannusarvio on noin 550 000 euroa.

Liikuntatoimen vuotuisten pienten rakennushankkeiden ja peruskorjausten määräraha on 800 000 euroa.

Yli 250 000 euron liikuntapaikkahankkeet eivät siihen mahdu, vaan tarvitsevat valtuuston päättämän hankekohtaisen investointirahan.

Lappeenrannan liikuntatoimi tekee tänä vuonna suunnitelman lähivuosien liikuntapaikkarakentamisesta.

Suunnitelmassa otetaan kantaa myös tekojääratojen tarpeeseen ja niiden rakentamisen aikataulutukseen koko Lappeenrannan alueella.

Luetuimmat