Catz vahvistuu tutulla vauhtikoneella, Karoliina Rytkönen palaa Lappeenrantaan

Minna Mänttäri

Karoliina Rytkönen kasvoi viime kauden mittaan yhdeksi Catzin kulmakivistä. Arkistokuva.

Karoliina Rytkönen liittyy helmikuun alussa jälleen Catz Lappeenrantaan loppukauden ajaksi. Rytkönen, 23, saapui Catziin viime kaudeksi kasvattajaseurastaan Äänekosken Huimasta ja oli mukana voittamassa keväällä naisten Korisliigan hopeaa.

Päävalmentaja Mika Haakanan mukaan Rytkösen paluu on Catzille erittäin hyvä asia. Joukkueen kokoonpano kapeni entisestään joulun alla, kun piste-ennätyksiä rikkonut Sydney Wallace loukkaantui vakavasti.

— Tarvitsemme leveyttä joukkueeseen. Viime kaudella Karo oli isossa roolissa, jopa aloitusviisikon pelaaja ja oli sitä finaaleissakin, kunnes olkapäävamma tuli toisessa pelissä. Hän oli ehdottomasti viime vuoden tärkeimpiä suomalaispelaajiamme Veera Pirttisen ja Vilma Kesäsen rinnalla, Haakana toteaa.

Rytkönen suuntasi viime vuonna opintoihin Seinäjoelle, mutta keskusteli Catzin kanssa jo loppukesällä ja syksyllä mahdollisuudesta palata joukkueen riveihin joulun jälkeen.

Hän on vielä tovin kiinni opinnoissaan, mutta palaa kissapaitaan 2. helmikuuta otteluun helsinkiläistä Torpan Poikia vastaan.

Rytkönen harjoitteli Catzin kanssa viime viikon ja treenaa nyt omatoimisesti Lari Meurosen ja Teemu Turusen laatimilla ohjelmilla.

Rytkönen on heti Catzin kokenein kotimainen pelaaja. Hän on pelannut Korisliigassa seitsemän täyttä kautta. Liigadebyyttinsä hän teki jo kaudella 2010—2011 vain 15-vuotiaana.

Haakanan mukaan Rytkönen tuo Catzin peliin lisää ulottuvuuksia monelle osa-alueelle.

— Hyökkäyspäässä heittouhkaa, leikkauksia ja ajoja. Ennen kaikkea puolustuksemme intensiteetti tulee nousemaan jo siksi, että pystymme menemään vähän leveämmällä. Hän on hyvä puolustaja, palloskriinipuolustajana hyvää tasoa.

Viime kaudella Rytkönen pelasi keskimäärin 19 minuuttia ottelua kohden. Välieräsarjan ratkaisseessa viidennessä ottelussa hän heitti kauden kärkilukemansa 12 pistettä, kun Catz pudotti tuolloin hallitsevan Suomen mestarin Hyvinkään Pontevan ja eteni loppuotteluihin.

Rytkönen ja muut Catzin pelaajat tuntevat toisensa perinpohjaisesti, mikä nopeuttaa pääsyä jälleen pelivireeseen.

— Hän on hyvässä kunnossa ja pelaaminen näytti hyvältä, vaikkei olekaan pelannut syksyllä missään.

Kai Skyttä

Catzin Karoliina Rytkönen sai onnittelurutistuksen Vilma Kesäseltä, kun loppuottelupaikka varmistui voitolla Hyvinkään Pontevasta 12. huhtikuuta.

Haakana muistuttaa, että Catzin ottelu-ohjelma on ollut rytmiltään erikoinen. Helmikuusta alkaen joukkueella on runkosarjaa jäljellä vielä kolmannes eli yhdeksän ottelua.

— Tässä tilanteessahan se on hyvä. Vielä, jos saisimme jenkkivahvistuksen tuohon. Jos joukkueeseen tuo kokonaan uuden pelaajan, tuon verran pelejä se melkein vaatii, että voi sitten lähteä vielä kovempaan paikkaan, pleijareihin.

Loukkaantumisestaan toipunut Johanna Kalin on puolestaan siirtynyt alustavasti kuukauden mittaisella lainasopimuksella 1. divisioonassa pelaavaan BC Nokiaan.

Uusimmat uutiset