Pesä Yseille tappio pitkän kaavan kautta

Lappeenrantalaisten ulkopeli mahdollisti taistelun jopa kolmen pisteen voitosta, mutta sisäpeli ontui

Kai Skyttä

Pesä Ysit kokoontuneena aikalisään.
Pesä Ysit kokoontuneena aikalisään.

Ehjä avausjakso toi Pesä Yseille pisteen Hyvinkään Tahkoa vastaan, mutta enemmän oli otettavissa. Ottelu päättyi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen vieraille 1—2 (2—1, 1—3, 0—0, 1—2). Ulkopeli mahdollisti taistelun jopa kolmen pisteen voitosta, mutta sisäpelin suhteen jäi paljon parannettavaa. Yhdeksällä kolmostilanteella harvoin paraateja järjestetään.

— Iso pinna meille pitkässä juoksussa. Sisäpeli oli vähän nihkeetä ja tuli liikaa raskaita kopinnostopaloja. Tahkon ulkopeli on niin hyvää, että sinne pitää lyödä ihan huippujuttuja, ja meillä oli vastassa ehkä sarjan paras lukkari (Anni Heikkilä) tällä hetkellä, Ysien pelinjohtaja Ville Lantta kiteytti.

Pisteen tuonut avausjakso ratkesi kahteen asiaan. Ysit pelasi lukkari Essi Rytterin komennossa liki virheetöntä ulkopeliä, eikä antanut ilmaisia pesävälejä. Toinen ratkaisija oli lyöjäjokeri Siiri Pulkkinen, jonka ottamaton kakkosluukkusivallus neljännen aloittavalla toi uran ensimmäisen kunnarin Superpesiksessä ja yhden tavallisen päälle.

— Olihan se katsottu paikka. Varmaan vastustaja tiesi sen, ja omassa leirissä kaikki tietävät tuon bravuurin. Oli ottelussa pari muuta tilannetta, missä olisi pitänyt onnistua, mutta kyllä silti pitää tyytyväinen olla, Ysien ykköspalkittu sanaili.

Hyvän olon tunne ei syypäänä

Toisen jakson alusta lähtien Ysien sisäpelistä ei juuri kerrottavaa ole. Ykköskärki joutui toistuvasti tilanteeseen, jossa paloja oli taululla nopeasti kaksi ja siitä pelin rakentaminen järkevästi on vaikeaa. Hyvinkää löysi tauon jälkeen keskimailan osumat ja otti kuskin paikan.

Ottelu ratkesi kotiutuslyöntikilpailussa, jonka Ysit avasi Annika Turtiaisen lyömällä juoksulla. Tahko nappasi lisäpisteen toisessa parissa Ira Jokivallin lyömänä. Paha painuva lyönti takarajalle otti kimmokkeen koppari Susanna Alavan räpylästä ja painui tavoittamattomiin mainosaidan alle kahden juoksun arvoisesti.

— Ei meillä varmaan hyvän olon tunnetta ollut viime lauantain voitosta ja tämän ottelun avausjaksosta. Yksi Pulkkisen läpilyönti ja saatiin vähän puoli-ilmaiseksi jakso siitä, mutta ei oltu siinäkään hirveän hyviä, Lantta myönsi.