Yleisurheilun Lappeenrannan GP siirtyy päivällä eteenpäin kisat televisioivan Yle Urheilun toiveesta

Kalle Sipiläinen

Kimpisessä kilpaillaan huipputasolla myös ensi kesänä, vaikka Eliittikisa-sarja lopetettiin. Yksi kisojen kotitähdistä on Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen, joka teki kolmiloikan uuden Suomen ennätyksen viime vuonna.
Kimpisessä kilpaillaan huipputasolla myös ensi kesänä, vaikka Eliittikisa-sarja lopetettiin. Yksi kisojen kotitähdistä on Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen, joka teki kolmiloikan uuden Suomen ennätyksen viime vuonna.

Suomen uuden yleisurheilun GP-sarjan Lappeenrannan-osakilpailu järjestetään päivää myöhemmin kuin alun perin oli tarkoitus.

Yleisurheilun kotimainen parhaimmisto kerääntyy Lappeenrannan Kimpisen kentälle nyt torstaina 23. elokuuta, kun alkuperäinen päivämäärä oli keskiviikko 22. elokuuta.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten puheenjohtaja Mauri Auvinen kertoo, että aloite ajankohdan muutokseen tuli tapahtuman televisioivalta Yle Urheilulta.

— Yle televisioi silloin keskiviikkona lentopallo-ottelun muistaakseni Tampereelta. Ylelle on parempi, että he pystyvät keskittymään yhteen tv-tuotantoon kerrallaan, eikä tarvitse laittaa kahta tuotantoryhmää töihin samana päivänä, Auvinen toteaa.

LUM:n kannalta yhden päivän siirto on järjestelyjen kannalta sinänsä merkityksetön. Kimpinen on varattu ja suunnitelmat pysyvät ennallaan.

— On kuitenkin tärkeää, että oikea kisapäivä saadaan tiedoksi kaikkiin tapahtumakalentereihin, joihin alkuperäinen on saatettu jo laittaa, Auvinen toteaa.

LUM sai alustavia tiedusteluja päivämäärän vaihdoksesta jo loppusyksyn aikana, jolloin ilmaan heitettiin mahdollisuus kisojen siirtämisestä useammalla päivällä.

Lopullisesti muutos lyötiin lukkoon joulukuun alkupuolella tv-kisajärjestäjien kokouksessa Helsingissä.

— Kävi ilmi, että yksikin päivä voisi auttaa asiaa Ylen kannalta. Päädyimme tähän.

Lappeenrannan osakilpailu on uuden yleisurheilun kotimaisen pääkilpailusarjan päätöstapahtuma. Muut GP-kisat järjestetään Espoossa 13. kesäkuuta, Kuortaneella 23. kesäkuuta, Joensuussa 4. heinäkuuta ja Lapinlahdella 28. heinäkuuta.

Ennen Lappeenrannan-osakilpailua Suomen parhaat yleisurheilijat suuntaavat Euroopan-mestaruuskisoihin, jotka järjestetään Berliinissä 7.—12. elokuuta.

Aiempina vuosina Kimpisellä on järjestetty usein GP-sarjaa edeltäneen Eliittikisasarjan päätösosakilpailu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat