Catzin heikot viimeiset minuutit kääntyivät sarjakärki Hyvinkään Pontevan eduksi — "Hyökkäyspäässä on vielä aika paljon tekemistä, eikä se ole kovin jouhevaa"

Randi Brownin hurja heittovire ratkaisi voiton Hyvinkäälle.

Pelintekijä Valencia McFarland palkittiin Catzin parhaana Hyvinkään Pontevaa vastaan. Arkistokuva.

Lappeenrannan Catzilla oli mahdollisuus ottaa Hyvinkään Pontevan sarjajohtoa kahdella pisteellä kiinni ja sekoittaa naisten korisliigan ennätystasaista kärkeä entisestään, mutta kissojen heikot viimeiset minuutit käänsivät pelin vieraille.

Lusikkansa sopassa oli myös hurjassa heittovireessä olleella Randi Brownilla ja Pontevan kapteenilla Taru Tuukkasella, joka nosti lopussa sarjan tärkeitä koreja. Pisteet lähtivät Hyvinkäälle lukemin 67—73 (38—40).

— Alussa meillä meni ihan hyvin ja toteutimme omaa peliämme. Ennen puoliaikaa meillä meni jokin sekaisin niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Pääsimme lopussa vielä taistelemaan, mutta HyPo oli kovempi, Catzin Karoliina Rytkönen summasi tiedotteessa.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana myönsi HyPon paremmuuden.

— Kolme jaksoa puolustimme hyvin, toisella neljänneksellä oli vähän hakemista, mutta myös Brownilta kovia heittoja. Hyökkäyspäässä on vielä aika paljon tekemistä, eikä se ole kovin jouhevaa. Otan piikkiini taktiset kömmähdykset, joihin olisi pitänyt reagoida nopeammin. Lopussa vähän bensakin loppui.

Catzin parhaana palkittiin Valencia McFarland (20/6/4/2r). Lena Reshetko (18/7/3) jäi hänestä kahden pisteen päähän. Aleighsa Welch (12/11/1/2r) urakoi tutusti tupla-tuplan.

Luetuimmat