Joni Nikko loisti SaiPan neljän maalin kirissä yhteen sarjapisteeseen, Tyler Morley törttöili

Osku Pienimäki

SaiPan Topi Nättisellä (kesk.) on ollut alkukaudella vaikeaa. Viime kaudella Nättinen teki 60 ottelussa 14+28=42 pistettä, mutta nyt ensimmäiset 12 ottelua ovat tuoneet vain 2+1=3.
SaiPan Topi Nättisellä (kesk.) on ollut alkukaudella vaikeaa. Viime kaudella Nättinen teki 60 ottelussa 14+28=42 pistettä, mutta nyt ensimmäiset 12 ottelua ovat tuoneet vain 2+1=3.

SaiPa taipuu vaan ei taitu. Lappeenrantalaisten alku otteluun Vaasassa oli hirveä, mutta joukkue keräsi itsensä illan mittaan ja nousi neljän maalin takaa ottamaan yhden sarjapisteen. Sport oli silti lopulta parempi voittolaukauskisan jälkeen 5—4 (3—0, 1—1, 0—3, 0—0).

SaiPan hurjan kirin arkkitehti oli Joni Nikko, joka teki 4—2- ja 4—3-maalit viiden minuutin sisään kolmannen erän alussa.

Pisteistä SaiPalla on kiittäminen myös maalivahti Frans Tuohimaata, jonka pelastukset kolmannen erän päätössekunneilla veivät ottelun jatkoajalle.

Voittolaukauskisassa Sportilta onnistuivat Olavi Vauhkonen ja Brody Sutter, SaiPalta vain Nikko.

Tyler Morley on ollut alkukaudella SaiPan tähtipelaaja, mutta perjantaina hän oli omilleen taakka. Aleksi Ainali sai tehdä Sportin 1—0- ja Olavi Vauhkonen 2—0-maalin, kun Morley jätti heidän vartioimisensa kesken.

Ensimmäisen erän lopussa Roope Talaja vei Sportin jo 3—0-johtoon ylivoimalla, kun Morleyn ilta oli päättynyt kesken ulosajon vuoksi ajassa 18.17. Morleylle tuomittiin pelirangaistus polvitaklauksesta, kun hän taklasi myöhässä Sportin kiekollista Tony Sundia ja osui polveen.

SaiPan maalilla ottelun aloitti Niclas Westerholm, mutta toiseen erään tolppien väliin luisteli Frans Tuohimaa. Westerholmin tehtävä oli vaativa, sillä kenttäpelaajien tuki hänelle jäi olemattomaksi. Sport vei ensimmäisen erän laukaukset peräti 36—8.

Toisessa erässä Sport meni jo 4—0-johtoon, kun Ainali teki illan toisen maalinsa. Osuma syntyi ylivoimalla, kun SaiPan Erik Autio oli joutunut rangaistusaitioon viskattuaan kiekon katsomoon Morleyn jäähyn viimeisillä sekunneilla.

SaiPan nousu alkoi orastaa jo toisen erän loppupuolella. SaiPan 4—1-kavennusmaalin sivalsi rannelaukauksella puolustaja Vladimir Denisov, kun Joni Nikko teki hyvän maskin Sport-vahti Sami Aittokallion eteen.

Päätuomari Jari Levonen otti vielä yhteyden Helsingin tilannekeskukseen, josta todettiin, ettei Nikon hetkeä aiemmin laukoma kiekko ollut vielä käynyt Sportin maalissa, joten Denisovin osuma jäi pöytäkirjaan.

Kolmannen erän alussa Nikko piti huolen, ettei videotarkastukselle ole tarvetta. Erik Autio voitti ensin kaksi kaksinkamppailua SaiPan siniviivan tuntumassa, minkä jälkeen Oskari Lehtinen vapautti Nikon laidalta läpiajoon ja maalintekoon.

4—3-kavennusmaalissa Nikko kävi ensin voittamassa kiekon Sportin maalin takaa ja suuntasi maalin eteen, jossa hän oli juuri ajoissa ohjaamassa Erik Aution siniviivalaukausta perille.

Kolme minuuttia myöhemmin peli oli 4—4. Cody Kunyk voitti hyökkäyspään aloituksen ja ehti ohjaamaan Kalle Maalahden syötön Oskari Lehtiselle, joka napautti kiekon yhdellä kosketuksella Sportin maaliin.

SaiPan viides maali oli lähellä vielä kolmannessa erässä, kun Topi Nättisen laukaus kilahti Sportin maalin tolppaan.

SaiPan takalinjoilla Vaasassa debytoi kanadalaispuolustaja Brenden Kichton. Kichton oli kiekollisena varma, avasi peliä tarkasti ja paikkasi muutamaan otteeseen hyvin, kun puolustajapari Vladimir Denisov jäi pelin ulkopuolelle. Kichton sai odotetusti peliaikaa ylivoimalla ja myös jatkoajalla.

Lauantaina SaiPa pelaa Oulussa Kärppiä vastaan.

Katso ottelun maalikooste tästä.