Santeri Lipiäinen torjui kauden ensimmäisen nollansa

Santeri Tynkkynen

Santeri Lipiäinen on löytänyt hyvän torjuntavireen. Perjantaina hän torjui Ketterälle kauden ensimmäisen nollapelinsä. Arkistokuva.
Santeri Lipiäinen on löytänyt hyvän torjuntavireen. Perjantaina hän torjui Ketterälle kauden ensimmäisen nollapelinsä. Arkistokuva.

Ketterä hoiti itsensä itsenäisyyspäivän iltajuhliin selkeä voitto taskussaan. Hermes kaatui jääkiekon Mestiksen ottelussa 4—0 (1—0, 3—0, 0—0).

Valtteri Lipiäinen vei Ketterän johtoon, kun avauserää oli jäljellä viisi minuuttia. Aku Kestilä kasvatti johdon kahteen maaliin toisessa erässä. Syöttöpisteen osumaan sai maalivahti Santeri Lipiäinen, joka kirjasi ottelusta myös kauden ensimmäisen nollapelinsä.

— Tuntuu, että tällä hetkellä on sopiva sekoitus taitoa ja tuuria mukana, Santeri Lipiäinen kuvasi Ruudun haastattelussa omaa virettään.

3—0 oli Aku Alhon käsialaa, kun laukaus upposi Hermeksen maalivahdin Samuel Barosin taakse etunurkasta. Erän päätösnumerot olivat taas Kestilän käsialaa. Nyt tärähti ylivoimalla 4—0 12 sekuntia ennen erätaukoa.

Koko ajan parani

Lipiäisen mukaan illan avainasia oli se, että ihan ok -tasolla otteluun tullut Ketterä pystyi parantamaan otettaan pelin edetessä.

— On kyllä ollut kiva pelata, kun kaikki uhrautuvat yhteisen asian eteen, Lipiäinen kiitti.

Ottelun lopussa tunteet kiehahtivat sen verran, että kotijoukkueen Valtteri Niemi ja vieraiden Heikki Harju tappelivat itsensä pelirangaistuksella ennenaikaiseen suihkuun.

Kamppailu sytytti

Ketterän valmentaja Matias Lehtonen näki Hermeksen tulevan vahvasti otteluun, kun usein se on ollut kotijoukkue, joka jyrää ensiminuuteista lähtien.

— Se sytytti ihmisen selviytymis- ja kamppailemisvietin, Lehtonen kuvasi ottelun alkua ja oman joukkueensa heräämistä.

Juttuun vaihdettu Santeri Lipiäisen kuva 7.12. klo 15.30