Alisa Vainiota ja Moona Korkealaaksoa ei näy Kalevan Kisojen kestävyysmatkoilla – LUM:n kävelijät, Simo Lipsanen sekä Jesse Huttunen ja Senni Salminen mitaliodotusten kohteena

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakson Suomen mestaruus Kimpisen kentällä oli vuoden 2019 Kalevan kisojen huippuhetkistä.
Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakson Suomen mestaruus Kimpisen kentällä oli vuoden 2019 Kalevan kisojen huippuhetkistä.

Lappeenrannasta on lähdössä vain tiivis joukko yleisurheilijoita Kalevan Kisoihin. Ilmoittautumisaika päättyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 24.

Pois jäävät muun muassa Kimpisen kotikiyleisön edessä vuosi sitten 5 000 metrin mestariksi juossut Moona Korkealaakso ja Dohan helteisellä MM-maratonilla arvokisadebyyttinsä tehnyt Alisa Vainio.

Mitaliodotuksia voi sen sijaan kasata naisten LUM:n kävelijöiden lisäksi kolmiloikassa LUM:n Simo Lipsasen ja Imatran Senni Salmisen sekä Savitaipaleen korkeushyppääjän Jesse Huttusen harteille.

Vielä viritellään

LUM:n kestävyysjuoksijoiden kärkikaartia valmentava Jarmo Viskari kertoi tekstiviestillä alkuillasta, että hänen urheilijoistaan ainakin Emma Hietaranta on lähdössä Turkuun. Yhdeksän jälkeen illalla kuvio oli tarkentunut niin, että Vainio ja Korkealaakso jättivät SM-kisan väliin.

– Osa nuorista on jo avannut kautensa omilla ennätyksillä ja juossut 1–2 kisaa. Osa ihan Suomen kärjen tuntumaan. Kauden tärkeimmät kisat ovat kotimaassa elo–syyskuussa, Viskari totesi.

50 hengen koronaraja hankaloitti myös kestävyysjuoksijoiden harjoittelua, kun kenttiä jouduttiin varaamaan ryhmille. Väistötiloina juoksijat ovat käyttäneet Lappeenrannassa Huhtiniemen ja Kirkkoherranlahden hiekkakenttiä, mutta Viskarin mukaan ne ovat surkeassa kunnossa.

Jalat vaivaavat

Minna Mänttäri

Alisa Vainion ratakauden avausta odotellaan vielä.
Alisa Vainion ratakauden avausta odotellaan vielä.

Petri Ruotsalaisen valmennettavista Simo Lipsanen nähdään ilman viime hetken takaiskuja Kalevan Kisojen loikkapaikalla. Arttu Tyystjärvellä on ollut jalkavaivoja, mutta hänkin lienee mukana kisassa.

LUM:n 400 metrin aituri Kristiina Halonen on kääntänyt katseensa jo ensi kauteen. Hänenkin murheenaan ovat olleet jalkavaivat.

Urheilijat

Kalevan Kisat Turussa

Ilmoittatuneet:

LUM: Samu Heikkonen, 800m ja 1 500m, Tuomas Outinen, seiväs, Arttu Tyystjärvi ja Simo Lipsanen, 3-loikka, Veli-Matti Partanen, 20 km kävely, Riina Heikkonen, 800m, Tanja Kokkonen 100m aj, Elina Torro, 3-loikka, Saara Lipsanen, keihäs, Minttu Mattinen, 7-ottelu, Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen, 10km kävely.

StU: Jesse Huttunen, korkeus.

IU: Senni Salminen, 3-loikka, Otto Pulkkinen, pituus.