Päävalmentaja Tero Lehterä jatkoi sopimustaan SaiPan kanssa, sopimuksessa on optio myös kaudesta 2020—2021 — Lue tästä Jussi Markkasen kommentit, pitikö jatkosopimuksesta vääntää tiukasti

Lehterä aloitti SaiPan päävalmentajana viime kaudella. Muita vaihtoehtoja päävalmentajaksi ei ilmeisesti edes kartoitettu.

Kai Skyttä, kai skyttä

Tero Lehterä viihtyy Lappeenrannassa niin hyvin, että päätti jatkaa sopimustaan.
Tero Lehterä viihtyy Lappeenrannassa niin hyvin, että päätti jatkaa sopimustaan.

Teron näkemys oli, ettei hän voi tässä vaiheessa sitoutua suoraan kaksivuotiseen sopimukseen, koska hänen perheensä on paljon pikitien päässä pääkaupunkiseudulla. — Jussi Markkanen

Tero Lehterä, 46, jatkaa SaiPan päävalmentajana myös kaudella 2019—2020. Lehterän sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020—2021.

Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan jatkosopimus Lehterän kanssa syntyi kivuttomasti.

— Keskustelimme aiheesta jo kesällä useaan otteeseen ajatuksen tasolla. Kun aloimme varsinaisesti keskustella, aika vaivattomasti pääsimme yhteisymmärrykseen.

Markkasen mukaan 1+1-mallinen sopimus oli lähtökohtana.

— Teron näkemys oli, ettei hän voi tässä vaiheessa sitoutua suoraan kaksivuotiseen sopimukseen, koska hänen perheensä on paljon pikitien päässä pääkaupunkiseudulla. Yhdessä katsoimme, että asiat on kuitenkin hyvä olla jo valmiiksi sovittuna, jos ja kun matka jatkuu sen jälkeenkin.

— Heillä on pieni lapsi ja lukioikäinen tytär, siinä on omat haasteensa. Oikeastaan puhuimme koko ajan vain seuraavasta vuodesta ja mahdollisesta optiosta.

SaiPa halusi jatkaa Lehterän kanssa

Muita vaihtoehtoja päävalmentajaksi ei ilmeisesti edes kartoitettu.

— Sanon saman, minkä sanoin Terolle: haluan katsoa tämän. Meillä oli selvä tahto jatkaa hänen kanssaan. Sovimme, että palataan syksyllä asiaan hyvissä ajoin. Koska tämä saatiin maaliin näin nopeasti, emme halunneet edes lähteä selvittämään muita vaihtoehtoja.

Mitä SaiPa on Lehterältä puolentoista vuoden aikana saanut ja mitä odotatte häneltä jatkossa?

— Kun hänet tänne palkattiin, haluttiin selkeä muutos meidän urheilupuoleen. Halusimme sellaisen valmentajan, jolla on hyvät meriitit siitä, että hän pystyy viemään nuoria, erittäin potentiaalisia pelaajia eteenpäin ja pystyy myös nimellään ja ammattitaidollaan houkuttelemaan nuoria pelaajia tänne.

Espoolainen Lehterä aloitti SaiPan päävalmentajana viime kaudella. Runkosarjassa SaiPa sijoittui hänen alaisuudessaan runkosarjassa seitsemänneksi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella sputnikit pudottivat jatkosta Pelicansin, mutta puolivälierissä runkosarjan kakkonen oli SaiPaa parempi otteluvoitoin 4—2.

Sitä edellisellä kaudella SaiPa oli romahtunut jääkiekkoliigassa viimeiseksi neljän pudotuspeleissä päättyneen kevään jälkeen.

Päivittäinen tekeminen on kaiken ydin

Tällä hetkellä SaiPa on jääkiekkoliigassa neljäntenä, kun joukkueilla on runkosarjaa takana noin kymmenen kierrosta.

— Tulosten valossa olemme tehneet ison nousun siitä mistä aloitimme.

Markkasen mukaan enemmän kyse on kuitenkin siitä, millaista joukkueen päivittäinen tekeminen Lehterän alaisuudessa on.

— Missään tapauksessa en tarkoita, että se on ollut aikaisemmin huonoa, mutta halusimme ehkä tietynlaisen muutoksen tuomalla valmentajan ulkopuolelta.

SaiPan muu valmennusryhmä ensi kaudeksi nimetään myöhemmin.

— Ensin katsottiin, kuka on päävalmentaja. Muiden kanssa keskustellaan jossakin vaiheessa, mutta siitä ei ole mitään tarkempaa aikataulua, Markkanen kertoo.