Lappeenranta ei mahtunut yleisurheilun ensi kesän gp-kalenteriin – "Hakijoista oli tällä kertaa ylitarjontaa"

LUM aikoo hakea seuraavaksi Tähtikisoja. Ne järjestettäisiin alkukesästä.

Minna Mänttäri

Kalevan Kisat oli LUM:n viime vuoden suurponnistus. Gp-osakilpailun mentyä sivu suun Kimpiselle tavoitellaan ensi kesäksi Tähtikisoja. Niistäkin Yle aikoo televisioida kaksi.
Kalevan Kisat oli LUM:n viime vuoden suurponnistus. Gp-osakilpailun mentyä sivu suun Kimpiselle tavoitellaan ensi kesäksi Tähtikisoja. Niistäkin Yle aikoo televisioida kaksi.

Yleisurheilun gp-sarja kasvaa kuuden kilpailun mittaiseksi kesällä 2021, kertoo Suomen urheiluliitto (SUL) tiedotteessaan. Gp-kilpailut järjestetään Espoossa, Jyväskylässä, Kuortaneella, Joensuussa, Lapinlahdella ja Lahdessa. Yle televisioi koko gp-sarjan.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet tavoitteli myös gp-sarjan osakilpailua, mutta kokenut kisajärjestäjä veti vesiperän.

– Hakijoista oli tällä kertaa ylitarjontaa. Ymmärrän kyllä, että poikkeusvuoden jälkeen halutaan pitää tutut paikat mukana. Liitto on antanut ymmärtää, että järjestäjiä kierrätetään seuraavina vuosina, kertoo LUM:n puheenjohtaja Mauri Auvinen.

Tänä vuonna gp-sarjassa oli neljä kilpailua. Uusina kilpailuina ensi vuoden sarjaan nousivat Lapinlahti ja Joensuu.

– Lapinlahti oli viime vuonna pois, mutta siellä on pitkät perinteet. Heidät haluttiin nyt takaisin.

Kokonaan ilman yleisurheilukisoja Kimpisellä ei ensi kesänä jäädä. Kalenterissa on ainakin tältä vuodelta siirretty juniorien suurtapahtuma Youth Athetics Games (YAG).

LUM aikoo hakea myös yleisurheilun Tähtikisoja. Ne haluttaisiin järjestää alkukesästä, joka on Marskin kisojen perinteinen ajankohta. Tuolloin kisoissa voitaisiin kouluttaa myös toimitsijoita YAG-tapahtumaa varten.

Tänä vuonna Yle televisioi myös gp-sarjaa porrasta alempia Tähtikisoja, koska arvokisoja ei käyty. SUL:n tiedotteessa puheenjohtaja Sami Itani kertoo, että ensi kesälle on tulossa kaksi Ylen lähettämää Tähtikisaa, mutta niiden järjestäjät päätetään myöhemmin.

– Meidän tarpeet täyttyisivät sillä, että olisi tv-kisa. Olisi tärkeää, että jollain tavoin pysyttäisiin siinä mukana, Auvinen toteaa.

Kommentoidut