PEPO löysi Kataloniasta vahvistuksen keskikentälle ja Turusta puolustukseen

Kai Skyttä, Kai Skyttä

Joutsenolaisesta Kultsu FC:stä siirtynyt Jonathan Dunyin on ollut yksi PEPOn kantavista voimista kuluvalla kaudella. Arkistokuva PEPOn juhlaottelusta Mikkelin Palloilijoita vastaan.
Joutsenolaisesta Kultsu FC:stä siirtynyt Jonathan Dunyin on ollut yksi PEPOn kantavista voimista kuluvalla kaudella. Arkistokuva PEPOn juhlaottelusta Mikkelin Palloilijoita vastaan.

PEPO Lappeenranta vankisti miehistöään vielä siirtoikkunan sulkeutumisen kynnyksellä. Joukkueen uudet pelaajat ovat Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja Wille Öhman ja espanjalainen keskikenttäpelaaja Marc Benito Casas.

PEPOn päävalmentaja Mika Heino kertoo kaksikon tuovan joukkueeseen kaivattua leveyttä mahdollisten loukkaantumisten ja pelikieltojen varalta.

Keskikenttämiehet Jonathan Dunyin ja Petteri Rönkkö ovat Palloliiton tulospalvelun mukaan yhden varoituksen päässä pelikiellosta, kuten myös puolustaja Arttu Kotanen.

Öhman, 18, on liigaseura Turun Interin sopimuspelaaja, joka siirtyy Lappeenrantaan lainalle.

Hän on harjoitellut PEPOn mukana jo kaksi viikkoa ja on käytettävissä, kun joukkue kohtaa sunnuntaina Joensuun Jipon kotinurmellaan Kimpisen kentällä.

Casas, 22, saapuu Suomeen maanantaina, joten hän on PEPOn rivissä ensi viikon sunnuntain vierasottelussa Helsingin Gnistania vastaan.

Hän on Katalonian jalkapalloliiton listoilla, minkä vuoksi paperityöt Espanjan ja Suomen liittojen kanssa vaativat siirtorajalla tavanomaista enemmän jumppaa.

Casas pelasi viime kaudella CF Reddisissä Espanjan kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla, huhki 16 ottelussa liki täydet minuutit ja teki kuusi maalia.

— Casas on nimenomaan jalkapalloilija, eli hän pelaa pää koko ajan ylhäällä. Lisäksi hänellä on hyvä syöttö- ja potkutekniikka, Heino kertoo.

Casas löytyi PEPOon seuran yhteistyökumppanin, katalonialaisen Smart Football -akatemian yhteyksien kautta.

— Tavoitteemme on, että jatkossa heidän akatemiapelaajiaan voisi tulla PEPOon oppimaan miesten tason jalkapalloiluun.

Öhman on pelannut Interin kakkosjoukkueessa ja A-junioreissa puolustajana molemmilla laidoilla, eli hän voi tarvittaessa tuurata niin Kotasta kuin Jens Harjuakin.

— Inter tarjosi häntä meille, minkä jälkeen mietimme tilannetta. Öhman harjoitteli viikon kanssamme ennen lainasopimuksen tekoa.

PEPO johtaa Kakkosen A-lohkoa pisteen erolla Gnistaniin, joka on pelannut yhden ottelun lappeenrantalaisia enemmän.