Matias Lehtosesta tuli historian nuorin Mestiksen mestarivalmentaja — "Ikinä en ole ollut näin onnellinen elämässäni"

Lehtonen jakoi suuren täyttymyksen hetkellä kiitosta seuralle ja apuvalmentajilleen.

Marleena Liikkanen

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen (vas.) ja apuvalmentajat Teemu Asikainen ja Pauli Levokari ovat kasvaneet hyvin toimivaksi tiimiksi.
Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen (vas.) ja apuvalmentajat Teemu Asikainen ja Pauli Levokari ovat kasvaneet hyvin toimivaksi tiimiksi.

Ketterän mestaruus sai jopa puheliaana miehenä tunnetun Matias Lehtosen hetkeksi sanattomaksi.

— Olo on aika tyhjä, vaikea kuvailla omia tuntemuksia, Lehtonen sanoi painaessaan mestaruuslippistä päähänsä.

Tunteiden hieman tasoituttua puhetta alkoi pulputa tuttuun tyyliin.

— Ikinä en ole ollut näin onnellinen elämässäni. Viisi ja puoli viikkoa on vedetty pudotuspelejä. Jokainen yö, joka ollaan valvottu, maksaa nyt takaisin, Lehtonen kertoi juhlahumun keskellä.

Lehtosesta, 30, tuli kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja, joka on luotsannut joukkueensa Mestiksen mestaruuteen. Hänet palkattiin Ketterän päävalmentajaksi keväällä 2017 ilman aiempaa valmennuskokemusta aikuisten sarjoissa.

— Olen hirveän kiitollinen, että seura on antanut minulle tämän mahdollisuuden ja luottanut minuun. Apuvalmentajat ja johtavat pelaajat ovat tehneet myös hirveän määrän duunia, Lehtonen jakoi kehuja.

Ketterän kaudesta muodostui hieno kasvutarina. Runkosarjassa joukkue oli välillä kuriton ja otti paljon jäähyjä, mutta pudotuspeleissä imatralaiset olivat lopulta pysäyttämättömiä.

— Teimme kauden aikana paljon virheitä ja hölmöilimme, mutta kun tosipelit alkoivat joukkue oli yhtenäinen. Meillä ei ollut egoja, Lehtonen näki.

Lopuksi vielä se tärkein kysymys, miten mestaruutta nyt juhlitaan?

— Pitkään, todella pitkään, Matias Lehtonen vakuutti.