PEPOn alamäkikyyti sai lisää vauhtia Järvenpäässä — "Oli sellaisia tilanteita, joista pallo olisi pitänyt vain laittaa maaliin"

JäPS oli kotinurmellaan parempi maalein 2—1. Mikäli VJS kaataa Kouvolan Sudet sunnuntaina, tippuu PEPO jo putoamisviivan alapuolelle.

Mika Strandén

PEPOn Alieu Ceesayn puskumaali ei riittänyt pisteisiin vierasottelussa Järvenpään Palloseuraa vastaan.
PEPOn Alieu Ceesayn puskumaali ei riittänyt pisteisiin vierasottelussa Järvenpään Palloseuraa vastaan.

PEPO Lappeenrannan syöksykierre ei osoita oikenemisen merkkejä jalkapallon Kakkosessa. Järvenpään Palloseura juotti lauantaina lilapaidoille karvasta kalkkia 2—1 (0—0) -kotivoitolla.

—Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli jo monta maalipaikkaa. Mikä lie apina on selässä, mutta oli sellaisia tilanteita, joista pallo olisi pitänyt vain laittaa maaliin, PEPOn päävalmentaja Mika Heino totesi.

Tuhlaajapoikana viime peleissä on kunnostautunut etenkin maalitykiksi hankittu Paul Obi.

— Kahdessa viime pelissä hänellä on varmaan ollut vähintään kahdeksan hyvää paikkaa tehdä maali, eikä yhtään maalia. Mutta ei pidä syyttää pelaajaa, ehkä pelaajillakin on paineita maalinteosta. Paineet pitäisi vain selättää, Heino mietti.

Alieu Ceesay vei PEPOn johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu yhdeksän minuuttia. Ceesay päätti nopean vastahyökkäyksen puskemalla pallon verkkoon Markus Koistisen keskityksestä.

Kotijoukkueen kuitti tuli vain pari minuuttia myöhemmin. Asialla oli Justus Kauppinen. Voittomaalin upotti Kron Rexhepi ottelun 80. minuutilla.

Ehkä pelaajillakin on paineita maalinteosta. Paineet pitäisi vain selättää. — Mika Heino

— Täytyy sanoa, että pelissä oli myös paljon niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Sen takia niitä maalipaikkoja saimme, mutta sitten olimme pehmeitä puolustamisessa ja kaveri kävi tekemässä kaksi maalia, Heino sanoi.

PEPO on enää kaksi pistettä lohko A:n putoamisviivan yläpuolella.

Viivan alapuolella lymyilevät Vantaan Jalkapalloseura ja Kouvolan Sudet pelaavat keskinäisen ottelun sunnuntaina. Mikäli VJS voittaa, vajoaa PEPO toiselle putoajan paikalle.

PEPOn viimeisin voitto on toukokuun lopulta.

Sen jälkeen lappeenrantalaiset hävisivät neljä ottelua peräkkäin, kunnes saivat edellisellä kierroksella raavittua tasapelipisteen Lahden Reippaalta, joten kuudesta viime ottelustaan PEPO on saalistanut ainoastaan yhden sarjapisteen.

Juttua muokattu 6.7.2019 klo 20.07: Lisätty Mika Heinon kommentteja ja muutettu jutun otsikkoa.