SaiPa jätti KooKoon nuolemaan näppejään päätöserässä — Aiemmin hartaasti odotettu Kaakon derby on laimentunut normaaliksi arkipeliksi, Kisapuistoon vaivautui ainoastaan 2900 katsojaa

Puolustaja Kalle Maalahti kunnostautui hyvässä ja pahassa. Maalahti paikkasi avauserän virheensä tulittamalla voittomaalin kolmannessa erässä.

Kai Skyttä

Cody Kunyk (vas.), Brett Carson, Emil Oksanen, Jonatan Tanus ja Aleksander Bonsaksen odottivat kiekkoa Juha Järvenpään vartioimalle KooKoon maalille.
Cody Kunyk (vas.), Brett Carson, Emil Oksanen, Jonatan Tanus ja Aleksander Bonsaksen odottivat kiekkoa Juha Järvenpään vartioimalle KooKoon maalille.

SaiPa onnistui punnertamaan päätöserässä KooKoon ohi ja nappasi kauden kolmannen voittonsa paikalliskilpailijastaan jääkiekkoliigassa.

Kotiotteluissaan tällä kaudella miltei lyömätön SaiPa oli parempi lukemin 3—1.

Voittomaalin tulitti puolustaja Kalle Maalahti ja tasoituksen iski erän alussa Santeri Virtanen, joka vastasi myös SaiPan edellisestä osumasta viime viikon kotiottelussa Jukureita vastaan.

Välissä keltapaidat pelasivat viisi täyttä erää tekemättä maaliakaan, kun edellisessä ottelussa Hämeenlinnassa HPK pisti taululle tennislukemat 6—0.

KooKoo meni johtoon toisen erän alussa. Maaliin vieraat saivat SaiPan puolukselta apuja, kun Kalle Maalahti sohlasi omassa päässä ja kouvolalaisten ykkösketjun keskushyökkääjäksi istutettu ex-saipa Kim Strömberg pääsi pistämään kiekon sen jälkeen oli maalivahti Frans Tuohimaan.

SaiPalla oli jo toisessa erässä maalipaikat tasoitukseen, mutta tasoitus syntyi vasta kolmanen erän alussa, kun vahvoja esityksiään jatkanut Virtanen pääsi jatkamaan oman laukauksensa irtokiekon sisään.

Maalahti ampui 2—1-lukemat erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen. Hienon esityön maaliin teki pakkipari Jere Sneck, joka pyörähti kulmassa ja tarjosi sen jälkeen millintarkan syötön suoraan Maalahden lapaan.

Loppulukemat 3—1 Anssi Löfman sai painaa tyhjään maaliin.

Ottelu oli vähämaalisempi, mutta siinä mielessä identtinen joukkueiden edelliseen kohtaamiseen verrattuna, että silloinkin SaiPa pommitti KooKoon kumoon päätöserässä.

Kauden kolmas Kaakon derby ei houkutellut Kisapuistoon sen enempää katsojia kuin arkipelit muutenkaan. Yleisömääräksi ilmoitettiin vaatimaton 2909.

Katso ottelun maalikooste tästä.

Luetuimmat

Kommentoidut