Valitaanko imatralaisampumahiihtäjä olympialaisiin? Venla Lehtonen ei vielä suostu haaveilemaan matkasta Pyeongchangiin

Ampumahiihdon naisten viestijoukkueen jättämistä pois olympialaisista olisi aika vaikea perustella.

Mika Strandèn

Venla Lehtosen osalta maailmacup jatkuu jo torstaina Saksan Ruhpoldingissa, helmikuussa edessä saattavat olla olympiakisat Etelä-Koreassa.
Venla Lehtosen osalta maailmacup jatkuu jo torstaina Saksan Ruhpoldingissa, helmikuussa edessä saattavat olla olympiakisat Etelä-Koreassa.

Suomen naisten viestijoukkue antoi ampumahiihdon maailmancupin viestissä Saksan Oberhofissa todella vahvan olympianäytön.

Suomi oli viestissä seitsemäs, mutta tavoitteli viimeisellä osuudella paikkaa jopa viiden tai vieläpä kolmen parhaan joukkoon.

Viesti sytytti, vaikka lauantain kisan ja siinä kaatumisen jälkeen kunto ja fiilis olivat vähän alamaissa. Venla Lehtonen

Suomen joukkueessa hiihtivät Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Laura Toivanen.

Nelikon ja varanaisen valintaa puoltaa myös se, että konkareiden (Mäkäräinen ja Laukkanen) rinnalle saadaan uusia huippuja haistelemaan arvokisatunnelmaa.

— Tietysti tuntuu hyvältä, että pystyimme antamaan tällaisen näytön ja meillä oli mahdollisuus vielä parempaan, avausosuuden hiihtänyt Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen sanoi kisan jälkeen.


Odotukset olivat ristiriitaisat

Venla Lehtonen sai tietää avausosuudestaan eilen loppiaisena. Hän myöntää, että odotukset olivat vähän ristiriitaisat. Takana olivat lauantain takaa-ajokisan vaikeudet.

Toisaalta Lehtonen piti siitä, että sai hiihtää juuri avausosuuden. Luvassa oli takuuvarmasti säpinää ainakin aluksi.

— Viesti sytytti, vaikka lauantain kisan ja siinä kaatumisen jälkeen kunto ja fiilis olivat vähän alamaissa. Olo oli tukkoinen, treenasin vuodenvaihteessa Ramsaussa kenties liian kovalla tempolla, Lehtonen pohti.

Lehtonen selvitti selvitti ampumapaikat sumuisessa ja tuulisessa säässä ilman sakkokierroksia.

Makuupaikalta Lehtonen joutui käyttämään yhden varapatruunan, pystyammunnassa kaikki kolme. Ero oli tuolloin minuutin luokkaa kärkeen.

— Ennen ensimmäistä ammuntaa pysyin pääjoukon mukana aika helposti, toisella kiekalla innostuin ja  menin ehkä liian kovaa.

Pystyammuntaan sormet jäässä

Lievän hapille menemisen sijaan suurempi ongelma oli kuitenkin sormien jäätyminen kesken kisan.

— Ajattelin jo, ettei tästä tule mitään ja varapatruunoiden saaminen lukkopesään oli aika haastavaa. Sormet pysyivät hyvin lämpiminä lämmittelyn aikana ja sitten kisassa tapahtuu noin, Lehtonen päivitteli.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu naisten osalta torstaina Saksan Ruhpoldingissa. Tuolloin matkana on normaalimatka, ensi lauantaina naiset kisaavat viestissä ja sunnuntaina on vuorossa yhteislähtökisa.

— Normaalimatkan kisa on seuraava tavoite, katsotaan sitten sen jälkeen kuka hiihtää viestin ja kuka pääsee mukaan yhteislähtöön, Lehtonen tuumi.

Kommentoidut